mart. 29

Tinuta unui avocat modern?

Tinuta unui avocat modern?

Nu stiu de ce, dar am vaga impresie ca pana acum nu am scris nimic despre articole vestimentare pentru barbati. Si pentru ca in urma cu ceva timp am avut o discutie in contradictoriu cu unul dintre amicii mei am zis sa scriu cate ceva despre acest subiect. Si cum nu m-am putut abtine m-am legat putin de profesia lui de avocat. Stiam ca anumite lucruri il vor soca, asa ca am incercat sa duc socul la extrem si i-am spus cum imi imaginam eu ca se imbraca un avocat. Bineinteles ca nu i-am spus nimic din ceea ce-si dorea sa auda, ci mai degraba am descris putin felul in care imi imaginez eu un avocat:

  • intotdeauna rigid;
  • privire de nepatruns;
  • tinuta impecabila;
  • incordat;
  • de neinteles;

De fapt i-am spus ca-mi imaginez ca are o fata lunga dupa atatea hartii de citit si dosare si mereu o stare de nervozitate, ca lucrurile nu sunt asa cum isi doresc. Acum lasand gluma la o parte, tinuta unui avocat poate fi una foarte complexa. Iar cand spun complex ma refer la faptul ca aceasta in primul rand are un al ton al elegantei, rafinamentului sau poate ca toate astea la un loc exprima conduita un avocat bun, profesionist. Iar cand vine vorba de imagine toata lumea isi ia cele mai bune masuri.

Camasa alba – un element definitoriu

Intotdeauna am observat ca indiferent de profesie sau de sexe, oamenii sunt tentati sa isi aleaga o camasa alba drept element definitoriu. Sau se poate asortata cu celelalte articole vestimentare ceea ce duc catre eleganta la cel mai inalt nivel. Bineinteles ca si in acest caz putem dezbate o multime de discutii mai ales daca ne referim strict la aspectul si forma pe care o are o camasa (guler, maneci, material – toate acestea vor deveni subiecte de dezbatut).

Cravata – element al elegantei

Inca din copilarie am avut senzatia ca toti acei barbati ce poarta cravata la costum sunt cele mai serioase si elegante persoane pe care le poti intalni. Nu am stat niciodata sa despic firul in patru si sa observ de ce atunci cand cineva poarta cravata, tinuta acestuia se schimba considerabil, mai ales daca vorbim despre respect.

Costumul

Cred ca acesta este unul dintre cele mai importante elemente, chiar daca mai sunt momente cand se pot renunta ba la sacou, ba la pantalonii de la costum. Desi aceste momente sunt foarte, foarte rare. Pana la urma acesta este tot farmecul atunci cand vorbesti despre rafinament si eleganta.

Pana la urma aici am amintit de articole vestimentare ce nu pot fi inlocuite, cu atat mai putin sa vorbim despre lipsa lor. Iar anumite profesii chiar au nevoie de astfel de tinute indiferent daca suntem de acord cu ele sau nu.

‚Äč