Starea de bine conteaza

Posted by

Sunt momente in care nu are nicio importanta cum esti imbracata, daca ai parul aranjat sau ai machiajul pe care ti l-ai dorit de atata timp. Si fix in acele momente te simti de parca nimeni nu iti poate lua nimic, nimeni nu iti poate lua acele momente de liniste pe care incerci sa le tii doar pentru tine.

Insa se pare ca de cele mai multe ori uitam ca avem nevoie si de astfel de momente, mai ales ca de nenumarate ori intelegem acest lucru dupa ce avem parte de un anumit disconfort. In mare parte uitam de noi lasandu-ne prada unor lucruri pe care nu ar trebui sa le luam in serios sau sa le tratam cu o oarecare dagajare.

Rare ori ne mai gandim si la momentele noastre de relaxare sau daca ne gandim la ele alegem sa facem lucruri care necesita si mai mult efort din partea noastra. Ar fi prostesc din partea noastra sa spunem ca nu avem nevoie de astfel de momente sau ca lucrurile sunt perfecte. Si da, uneori evitam cu buna stiinta relaxarea sau ne propunem acele lucruri care in loc sa ne aduca liniste si pace nu ne aduc decat o stare si mai mare de disconfort.

Ne-am obisnuit ca in permanenta sa ne orientam dupa ce fac si ce spun ceilalti. Si uite asa am ajuns sa ne traim viata prin prisma a ceea ce spun cei de langa noi si nu asa cum ne-o dorim noi sa o traim. Probabil ca foarte multe persoane vor spune ca este doar o chestiune de semantica. Poate!

Dar poate ca pe alocuri ar trebui sa fim putini mai egoisti si sa avem grija de ceea ce ne face placere si ceea ce ne dorim sa avem in viata noastra. Oare cati dintre noi vor avea taria si forta sa realizeze doar ceea ce isi doresc fara sa se raporteze la altii?