Ce beneficii iti ofera moneda Ripple?

Posted by

Ce motive ai avea sa faci tranzactii cu Ripple sau macar sa investesti in aceste monede virtuale? Nu ma indoiesc de faptul ca stii la ce ma refer, nu ai avea cum sa nu in conditiile in care criptomonedele reprezinta un subiect de actualitate. In general acestea pot fi folosite ca monede de schimb, dar prezinta beneficiul fata de banii reali ca sunt securizate si verificate, deci stii ca totul este sigur.

Diversele probleme legate de frauda ce existau inainte cu privire la tranzactiile cu criptomonede au fost in timp rezolvate, dovada reprezentand-o faptul ca acum si bancile le folosesc. Sigur acestea nu s-ar supune vreunui risc. Prima moneda de succes a fost Bitcoin-ul, de crearea sa fiind responsabil un programator anonim. Este vorba despre un sistem descentralizat in totalitate, care nu utilizeaza nici un fel de server pentru a functiona si nici nu vine cu vreo autoritate superioara ce are putere de control asupra tranzactiilor.

Multi vad investitia in criptomonede ca pe o solutie oportuna de a se imbogati. In fapt, de cate ori nu s-a auzit despre astfel de persoane, care s-au trezit peste noapte cu sume exorbitante in conturile digitale… Cu siguranta oricui ii surade o astfel de idee. Pentru asta insa, este necesar mai intai sa investesti. De unde poti sa le cumperi? Eu as zice sa nu te grabesti sarind direct la acest pas. Mai intai informeaza-te in privinta monedei, a valorii sale, a stabilitatii etc.

Poti incerca cu Ripple, ca sa vezi cum merg lucrurile. Nu este la fel de volatila ca celelelate monede de top, insa nici aceasta nu ofera stabilitatea dorita. Iata cateva beneficii Ripple pe care si tu le poti avea:

  • Poti face transferuri de bani in orice colt al lumii in numai 4 secunde
  • Poti efectua in jur de 1500 tranzactii intr-o secunda
  • Caracterul transparent al monedei este un avantaj, dar si faptul ca identitatea celor ce realizeaza tranzactiile este stocata
  • Peste 100 de banci de la nivel mondial sustin moneda Ripple
  • Se afla in parteneriate cu nume mari ca MoneyGram, Western Union, American Express, Cambridge, etc.

Daca nu te convinge faptul ca mondele virtuale reprezinta o cale de a face bani, si una sigura, iata un alt exemplu. Numarul companiilor care le folosesc ca monede de schimb sunt numeroase: restaurante, companii aeriene, hoteluri, producatori de computere, dezvoltatori de aplicatii etc.

Conteaza foarte mult insa ca site-ul pe care alegi sa deschizi portofelul virtual sa fie unul de incredere, iar pentru asta trebuie sa fii putin mai atent. In orice caz, recomandarea mea este sa te orientezi dupa site-uri de specialitate ca BitcoinNews.

In situatia in care nu prezinti interes fata de achizitia directa de criptomonede, poti sa optezi pentru cea clasica, adoptata de destul de multe persoane – minatul. Altfel spus, trebuie sa ai la dispozitie un calculator cu o putere foarte mare de procesare, sa ai instalata o aplicatie de mining, care sa rezolve eficient puzzle-uri criptografice complicate si complexe. Acestea sunt necesare pentru a putea realiza tranzactii de tip blockchain. La inceput e bine sa ai mai multe calculatoare pentru a creste rapid suma. In final, criptomonedele reprezinta o modalitate profitabila de a obtine castiguri, cu siguranta una de viitor.