Sisteme de supraveghere video in magazinele de fashion

Posted by

Nu stiu daca v-am povestit dar am o prietena care de curand si-a deschis un magazin cu hainute pentru copii. O parte le fabrica ea, la micra croitorie pe care o avea si inainte iar o alta parte le cumpara de la diversi distrubuitori si le revinde mai departe. E o afacere draguta avand in vedere cat de mult ii plac copii si cat de multa dragoste pune in ceea ce face. Ceea ce insa  nu s-a asteptat ea, a fost faptul ca exista oameni care au tot felul de obiceiuri nesanatoase, ca sa ma exprim frumos, oameni de la care nu te-ai astepta la un astfel de comportament.

Asa ca in una din zile mi-a zis ca are neaparat nevoie sa puna un sistem de supraveghere video pentru micul ei magazin pentru ca are ii tot iese la inventar marfa lipsa in magazin si nu intelege ce se intampla, mai ales ca magazinul nu e vizitat de persoane care sa para sa aiba lipsuri si sa fie impinse de lipsa banilor spre anumite actiuni. Asa ca am sfatuit-o sa apeleze la ajutorul unor specialisti care sa se ocupe atat de instalarea sistemului cat si de intretinerea lui.

In plus, in afara de sistemul propriuzis de suraveghere mai ai nevoie si de alte componente si accesorii sisteme de supraveghere video la care nici nu te gandesti atunci cand il achizitionezi. De exemplu multe sisteme vin cu DVR-NVR pentru camere dar nu au si un hard disk pentru stocarea datelor, acesta achizitionandu-se separat. Si sunt multe alte lucruri de genul acesta pe care doar un specialist sau o firma specializata le cunoaste datorita experientei in domeniu.

Din fericire a mers pe recomandarea mea si in mai putin de 3 zile avea deja sistemul instalat si funtional iar alte cateva zile mai tarziu a obesrvat ca problemele cu „stocurile” au disparut si ele sau au scazut semnificativ, pentru ca un astfel de sistem te protejeaza de doua ori, o data ca poti vedea ce se intampla, ce fac atat angajatii cat si clientii si in al doilea rand sperie hotii acestia preferand sa aleaga alte magazine mai slab protejate. Deci o situatie de win-win cum ar spune americanu.

Prietena mea e foarte incantata de investitia facuta si se pare ca ii si place sa stea din cand in cand cu ochii in camere. Urmesteste fluxul clientilor, stie deja din ce vede acolo daca a fost o zi buna sau rea si vede care sunt cele mai vizitate zone, astfel incat pe viitor si-a propus sa schimbe putin si modul de asezare al rafturilor din magazin. De asemenea ma bate la cap ca ar vrea cu ajutorul camerelor si cu un soft de face-recognition sa numere persoanele care ii intra zilnic in magazin, a auzit ea ca se poate dar inca nu a inteles ca echipamentele respective sunt foarte scumpe si nu si le permite decat poate dupa ce va avea un lant de magazine.

Oricum, momentan e foarte multumita si incantata, si asta e tot ce conteaza, ca am reusit sa-mi fac o prietena fericita.