Relaxare intr-un fotoliu de masaj

Posted by

Desi am spus ca n-am sa ma mai plang ma ingrozeste gandul ca abia este marti. Dupa ultima saptamana nebuna in care am avut foarte multe de facut ma gandeam ca saptamana asta imi gasesc si eu ceva timp pentru mine. Cred ca la partea de relaxare mai am foarte mult de lucrat. Desi pot apela la nenumarate metode prin care ma pot relaxa trebuie sa spun ca cel mai mult imi place sa citesc, dar asta nu inseamna neaparat relaxare.

Stiu ca uneori este bine sa mai lasi creierul sa se relaxeze si el, mai ales ca majoritatea timpului mi-l petrec citind. De aceea verisoara mea, tocmai ce m-a indrumat sa folosesc  diverse fotolii de masaj. Sunt constienta ca lucrurile marunte ma fac sa fiu foarte tensionata, tocmai de aceea am incercat orice varianta mi s-a parut mie a fi buna. Cei mai multi dintre prietenii mei imi spun ca ar trebui sa incerc si relaxarea la spa, desi ma incanta si ideea de fotoliu pentru masaj.

Ceea ce m-a facut sa inclin si pentru aceasta varianta a fost tocmai acel detaliu ca imi pot pastra fotoliul in apropiere de biroul meu de acasa. Iar un plus pe care il au aceste fotolii este vorba despre spatiul pe care ti-l pot ocupa in casa ta. Cel putin din punctul meu de vedere aceasta caracteristica este destul de importanta, pentru ca nu am o casa foarte mare si prefer sa ma folosesc de fiecare coltisor liber cat mai bine cu putinta. Si pentru ca vorbeam despre relaxarea mea, a noastra in general cred ca ar fi mult mai eficient daca as nota aici cateva beneficii, pe care le au fotoliile de masaj.

Beneficiile fotoliilor de masaj

  • te scapa de rigiditatea si tensiunea din muschi;
  • imbunatatirea flexibilitatii corpului;
  • diminuarea durerilor de spate si de gat;
  • te ajuta la imbunatatirea respiratiei;
  • reduce stresul zilnic;

As putea spune ca un asemenea fotoliu de masaj si-ar gasi loc in casa mea, mai ales ca nu sunt singura persoana din casa ce am dureri de spate si ceva probleme la coloana vertebrala. In general ma gandesc la ce pot face pentru a-mi imbunatati sanatatea fizica si cea psihica, dar sunt momente cand uit complet tot ceea ce am de facut. Indiferent de cantitatea sarcinilor si operatiunilor pe care le am de realizat stiu ca mai am nevoie si de pauze mici. Dar de foarte multe ori se intampla sa imi aman pauzele pentru mai tarziu sau pentru zilele viitoare.

Stiu ca acest lucru nu este unul foarte bun. Si mai stiu si ca as putea face exact ceea ce imi doresc daca nu ar fi trebuit sa respect cateva norme si dogme.  Poate ca in cele din urma voi intelege ce inseamna cu adevarat relaxare si nu ma voi mai lasa dusa de instinctul de a lucra oriunde si oricand. Si cu toate astea, cu totii avem nevoie de relaxare, avem nevoie de timp pentru noi, pentru trup si suflet. Sunt curioasa cati dintre noi apreciaza cu adevarat momentele de relaxare si de liniste.