Unghiile false sunt periculoase – Adevar sau mit?!

Posted by

Nu cred ca exista pe aceasta lume vreo persoane de sex feminin ce nu isi doreste o manichiura super. De fapt multe dintre noi, recurgem la fel si fel de modalitati prin care sa obtinem manichiura perfecta. Iar cum acest lucru nu se poate altfel decat cu ajutorul unghiilor false, insa trebuie sa spunem ca acestea pot reprezenta un pericol. Si da, acestea pot fi periculoase in momentul in care te-ai hotarat sa folosesti aceasta metoda foarte des.

Insa poti folosi metoda asta pentru un eveniment sau doua, dar daca te gandesti la ceva permanent ar fi mult mai bine sa cauti informatii corecte si sa te gandesti daca intr-adevar asta iti doresti sau nu. Ba mai mult decat atat daca v-ati gandit sa adoptati aceasta metoda trebuie sa stiti ca subtierea unghiei prin pilire este unul dintre cei mai nocivi factori.

Cu cat suprafata lucioasa a unghiei este mai subtire, cu atat substantele toxice folosite pentru prinderea unghiei false sunt mai nocive. In mare masura veti gasi persoane specializate in aceasta tehnica ce vor tine cont de acest aspect si nu va vor subtia unghia foarte mult. Dar asta tine foarte mult de profesionalismul de care da dovada persoana aleasa de catre voi pentru a va realiza manichiura.

Ba mai mult decat atat pilirea excesiva si subtierea unghiei pot provoca adevarate probleme, cu atat mai mult ca in timp unghiile se deterioreaza, iar intr-un final ajungi sa nu mai poti sta fara acele unghii false. Iar adevaratele probleme nu se opresc aici, ci pot aparea iritatii si eczeme.  Trebuie sa mai spun ca exfolierea unghiilor naturale este cauzata tot de catre folosirea excesiva a unghiilor false.

Exfolierea apare cel mai adesea la acele unghii false care sunt lungi, cu cat sunt mai lungi, cu atat sunt mai fragile, iar riscul de a se exfolia este foarte ridicat. Asadar de voi depinde in mare masura ce tip de manichiura vreti sa adoptati si cat de des va doriti sa aveti parte de unghii false si asa numita manichiura perfecta.