Jul 11

Pentru ce boli este bun uleiul de sofranel

Pentru ce boli este bun uleiul de sofranel

Inainte de toate, trebuie sa va spunem ca e bine intotdeauna sa consultati si un medic. Acesta are expertiza necesara pentru a putea determina daca este ceva mai grav sau nu.

Uleiul de sofranel este un ulei bogat in acid linoleic (omega-6), contine de asemenea si acid oleic cunoscut sub denumirea de omega-9 dar si alte substante benefice precum acid stearic, acid palmitic sau vitaminele K si E.

Ca si proprietati terapeutice enumeram: antioxidant, antiinflamator, cicatrizant, antiseptic, expectorant, emolient, hidratant. Cu alte cuvinte uleiul de sofranel este utilizat atat in tratarea anumitor boli dar are si scop de preventie.

Folosirea uleiului de sofranel pentru uz intern:

Ajuta la reducerea colesterolului si prin asta bineinteles ajuta si ca metoda de preventie pentru bolile cardiovasculare

Ajuta la mentinere greutatii corporale si este recomandat in dietele de slabit deoarece ajuta la arderea grasimilor si de asemenea reduce pofta de mancare.

Contribuie la scaderea nivelului de glicemie din sange.

Este recomandat femeilor in perioada menstuatiei deoarece ajuta la redcerea simtomelor neplacute din aceasta perioada.

Este bun si pentru detoxifierea ficatului.

Contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Contribuie prin acizii pe care ii are, omega-6 si omega-9 la incetinirea procesului de imbatranire al organismului

 

Folosirea uleiului de sofranel pentru uz extern:

Este recomandat pentru tenul acneic, motiv pentru care se foloseste si ca produs cosmetic putand fi gasit si in magazine de produse cosmetice bio precum produse-cosmetice-bio.ro.

Are de asemenea efecte benefice asupra tenuli cuperozic, previne aparitia ridurilor si ajuta la estomparea celor existente, cu alte cuvinte un efect de intinerire a organismului.

Are si proprietati de hidratare, mai ales pentru tenul matur sau dezhidratat.

Stimumeaza de asemenea si hidrateaza parul uscat si degradat ajutand la refacerea firelor de par degradate.

Stimuleaza productia de colagen.

Si nu in ultimul rand are efect emolient ajutand la vindecarea zgarieturilor si a ranilor superficiale.

 

In concluzie: este un produs foarte binevenit atat in trusa de machiaj al femeilor cat si in casa pentru a fi utilizat atat extern cat si intern pentru prefenirea anumitor bori sau tratarea altora. E un produs care se gaseste si in farmacii sau in magazinele plafar dar si online pe siteuri precum cel mentinat mai sus. Nu este un produs scump asa ca cu siguranta va recoaandam sa-l incercati si sa constatati singuri efectele benefice ale uleiului de sofranel.

‚Äč

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.