Din cand in cand e bine sa mai luam si suplimente

Posted by

Stim cu toate cat ne sacrificam ca sa nu ne ingrasam si cautam sa sarim peste anumite mese, doar doar mai scapam de kilogramele in plus dobandite fara voie. Si asta nu e un lucru rau daca nu abuzam si daca nu sarim prea multe mese doar de dragul de a mai scapa de cateva kilograme de pe noi. Desigur sunt si persoane care oricat de mult ar manca, le ajuta foarte mult metabolismul si nu pun un gram pe ele, sa le spunem ca-s norocoase.

Stiu ca este important sa aratam bine, dar este la fel de important sa ne preocupe si sanatatea noastra si modul in care ne tratam corpul. E bine sa incercam sa-l ajutam din cand in cand dandu-i lucrurile de care are nevoie indiferent daca e vorba de calciu, de magneziu sau de vitamine care sa il ajute sa se mentina intr-o stare perfecta de functionare. Asadar e bine ca din cand in cand sa ii dam si suplimente nutritive mai ales ca acum exista o gama larga de astfel de produse pe piata, deci avem de unde alege.

Cateva lucruri de stiut inainte de a lua suplimente si vitamine

In primul rand nu le luati asa ca-s bune si nu au cum sa strice, orice e prea mult in viata asta dauneaza chiar si vitaminele sau suplimentele alimentare. Deci dai corpului doar ce are nevoie si atat cat are nevoie, surplusul fiind nevoit a se elimina din corp la fel ca orice alt produs pe care il inghitim.

In al doilea rand, trebuie luate cu cap, si aici imi vine in minte exemplul calciului care nu se stabilizeaza in organism daca nu ai suficienta vitamina D, asa ca de multe ori cele doua se recomanda impreuna.

Fa-ti un set de analize, apoi pe o perioada de 3-6 luni da-i corpului tau suplimente si vitamine si dupa aceea vezi cum se simte, fa iar un set de analize si compara rezultatele, vezi ce l-a ajutat, ce nu l-a ajutat, de ce altceva mai are nevoie.

Sunt si cazuri de persoane care vor sa ia suplimente nutritive pentru a lua in greutate nu pentru a da jos, si aici trebie sa stiti ca suplimentele cu o concentratie mare de carbohidrati si mica de proteine sunt bogate in calorii si foarte utile dar trebuie compensate cu un regim sportiv corespunzator.

 

Nu uita de proteine

Orice ai dorii de la corpul tau, acesta are nevoie intotdeauna de proteine iar acestea se pot gasi si concentrate sub forma unor concentrate proteice dar din cand in cand merge si o friptura la gratar daca aveti surse de hrana bio si stiti ca animalul respectiv a fost crescut la o ferma bio sau este un produs vanat.

Daca nu sunteti siguri ca puteti asigura organizmului doza zilnica de vitamine si saruri minerare atunci puteti sa apelati si la concentrate plitivitaminizante sau polimineralizante.