Idealul in care crezi

Posted by

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi are idealul sau. Cu totii stim cat de greu ne este sa implementam cate ceva nou in programul nostru, doar pentru a mai face un pas catre acel ideal. Si probabil, ca daca nu ar fi fost vorba despre sacrificiu, nu am stii niciodata sa ne bucuram de reusitele, pe care le putem avea. Pe de alta parte, trebuie sa luam in calcul toate acele piedici, pe care le intalnim la orice pas. Iar, daca te gandeai, ca doar acesta este singurul lucru pe care il ai de dus, ei bine nu este chiar asa.

De foarte multe ori ai tendinta sa te pierzi exact atunci cand mai ai putin si efortul tau va avea efectul benefic pentru tine. Te-ai intrebat de ce nu poti atinge acel ideal pe care ti-l doresti atat de mult? Cred ca o sa-mi raspunzi simplu prin – „nu am avut timp”, „nu m-am gandit la asta”, „nu am un job, care sa ma ajute sa-mi indeplinesc idealul”. Am scris aceste raspunsuri, pentru ca la un moment dat acestea erau raspunsurile mele.

Nu ma sfiesc sa spun ca poate la inceput nu am avut job-ul pe care mi l-as fi dorit, iar sacrificiile facute de mine pentru idealul meu erau din ce in ce mai mari. Aveam senzatia ca drumul catre ceea ce imi doresc este gresit sau ca nu este posibil pentru mine sa ajung in acel loc, la acel moment si la acea slujba. Drumul catre succes nu are o reteta universala si nici nu se poate plia de pe o situatie pe alta.

Mai degraba as spune ca ai nevoie de cateva lucruri esentiale, pe care sa le folosesti in drumul spre idealul tau. Si desi pare un drum al naibii de greu si de covarsitor, parca mai bine este acasa printre ai tai, fata de diverse locuri de munca din strainatate. Si spun acest lucru din perspectiva unui om care a lucrat putin timp in strainatate si lucrurile nu au fost pe masura asteptarilor mele.

Da, poate este adevarat si faptul ca am avut prea multe asteptari de la acel loc de munca, dar stiam foarte bine despre ce este vorba si nu mi-am permis sa-mi bat joc de o parte din idealul meu. Asadar, daca intr-adevar iti doresti sa ajungi la idealul tau vei tine cont de cateva caracteristici:

  • vei incerca sa faci tot ce este necesar pentru a ajunge la ideal;
  • nu vei inceta din evolutia ta;
  • vei profita de fiecare portita pe care o gasesti in calea ta;
  • vei renunta la a spune „nu se poate” si „este imposibil”;
  • vei fi deschis tuturor proiectelor, indiferent ca iti place sau nu;

Nu stiu de ce ne-am cam obisnuit sa renuntam la ceea ce ne place, mai ales atunci cand vedem ca nu reusim din prima. Imi amintesc ca prima mea tendinta de a renunta la idealul meu a fost in momentul in care deja incercasem de trei ori sa fac acel lucru si nu reuseam. Atunci mi-am zis ca poate ar trebui sa incep cu o schimbare. Si am inceput chiar cu locul de munca.

Imi doream foarte mult sa realizez cele mai frumoase rochii si la un moment dat mi-am zis ca nu pot crea rochii, daca eu lucrez intr-o pizzerie. Asa ca am schimbat putin registrul. Am incercat sa am mai mult timp liber pentru pasiunea mea si totusi in acelasi timp sa am un job, pe care ma pot baza pana cand idealul meu va fi productiv.

Iar daca la inceput am spus ca nu este posibil si ca nu se poate, acum pot spune ca, ma pot angaja oriunde in lume, doar pentru a-mi indeplini acest ideal. Stiu ca ma asteapta din nou o schimbare in ceea ce priveste locul job-ului meu, caci va trebui sa ma mut in alt oras. Dar sunt sigura ca voi gasi suficiente locuri de munca in Sibiu si nu imi fac prea multe griji. De fapt, grijile de acest gen sunt invizibile pentru telul si idealul meu.

Probabil ca imi va lua putin timp pana ma voi obisnui in acele locuri, dar stiu sigur ca atat timp cat am motivatia necesara pentru ceea ce mi-am propus nimic nu poate fi imposibil. Si, inca un lucru foarte important, incearca intotdeauna sa faci din imposibil – posibil.