Filme si muzica, la tv sau online?

Posted by

Generatia mileniala se muta tot mai mult online, petrece mult mai mult timp pe instagram sau chiar si facebook decat la televizor. Mai mult chiar, atunci cand sunt la televizor sunt cu telefonul in mana si urmaresc in paralel si alte informatii cu ajutorul internetului.

In acest context filmele si jocurile online sunt tot mai atractive, de asemenea si modul in care acestia isi obtin informatia de care au nevoie. Stiu sa caute ceea ce ii intereseaza chiar daca uneori folosesc cautari ciudate precum putloker pentru a cauta filme online sau alte cuvinte doar de ei stiute care ii ajuta sa gaseasca rapid in multitudinea de informatii de pe internet ceea ce ii intereseaza.

Acesta este si motivul pentru care bugetele de publicitate alocate televiziunilor si presei scade de la an la an fiind inlocuite de bugete generoase pentru online mai ales in mediile unde acesti tineri isi fac de cap si isi petrec majoritatea timpului liber. Multe bugete se duc pe zona de „free tv shows online” si studiouri de televiziune precum Netflix sunt pe crestere, cerand doar o mica taxa lunara pentru filmele si emisiunile pe care le distribuie.

Internetul a schimbat lumea inca de la aparitia lui si continua sa schimbe in fiecare an modele de business, modele de monetizare si metode de a difuza informatia astfel incat aceasta sa ajunga la cat mai multi oameni.

Traim o era a schimbarilor si aceasta nu poate fi decat un semn bun, pentru ca schimbarea inseamna intotdeauna evolutie si mai multe beneficii pentru oameni. Ganditiva la faptul ca acum doar cativa ani trebuia sa asteptati o saptamana pana la aparitia unui nou episod din serialul preferat iar acum Netflix pune la dispozitia membrilor abonati cate un sezon intreg direct de la aparitia lui. In felul acesta fiecare isi poate face singur programul si alege daca le vede toate in urmatoarele zile sau cand are timp.

De aceea eu le vad ca avantaje, avantaje in organizarea timpului liber, avantaje in a putea alege usor ce „televiziune” vrei sa urmaresti iar ei se vor zbate pentru calitatea materialelor oferite. Putem vorbii astfel de noua televizune in care nu vom mai fi indoctrinati cu toate prostiile de emisiuni si noi vom alege sa vedem doar ceea ce dorim si vom platii doar pentru continut de calitate.

Desigur ca vor fi si persoane care vor plati pentru reality show-uri si ale emisiuni aranjate dar tocmai asta inseamna libertatea acordata fiecarui individ. Daca cineva e dispus sa plateasca pentru a urmarii telenovele de ce sa nu fie liber sa o faca.