Cum dai viata diminetii tale?

Posted by

De curand am reusit sa-mi prioritizez treburile, atat pe cele de la birou, cat si pe cele de acasa, chiar daca asta a insemnat un mare efort din partea mea. Cele mai grele lucruri pe care le am de realizat in fiecare zi mi-am propus sa le finalizez in prima parte a diminetii a fiecarei zile. Stiu ca asta inseamna un efort foarte mare din partea mea, mai ales daca amintesc si de momentul in care trebuie sa ma mai si trezesc dimineata.

Dar pana la urma si acest efort merita daca ziua va decurge normal si nu ma voi aglomera cu multitudinea de lucruri pe care le am de realizat. Insa totul pare mult mai usor in momentul in care ma gandesc sa imi fac o cafea buna. Ca in cazul si altor persoane si eu sunt consumatoare de cafea in timpul diminetii.

Si am ajuns sa cred ca cea mai buna cafea estea ceea pe care o savurezi dimineata inainte sa te apuci de toate lucrurile plictisitoare pe care trebuie sa le dai la termen sau pe care esti nevoita sa le faci fie ca vrei si iti place fie ca nu. Pana la urma modul in care dai viata diminetii tale este diferit de alte persoane, insa al meu este perfect si incepe cu o cafea fierbinte, chair inainte de a ajunge in dus si de a ma pregati pentru o zi incarcata.

Bineinteles ca sunt si alte momente ale zilei in care te poti bucura de cafea, dar pentru mine cea mai importanta este cea de dimineata. Ceasca de cafea ce ma face sa ma trezesc din vis si ma readuce cu picioarele pe pamant. Pe de alta parte aceeasi ceasca de cafea ma face sa ma simt relaxata si ma binedispune oricat de incarcat s-ar anunta programul meu.

Ma gandeam ca resimt toate aceste lucruri si ca ma simt atarasa de cafeaua de dimineata pentru ca mi-am format deja un obicei de cativa ani buni, pe care n-as putea sa-l ignor sau sa renunt la el. Nu stiu cate persoane, din cele ce au acelasi obicei, ar putea sa renunte pur si simplu la el sau sa il ignore. Un lucru cu care te-ai obisnuit nu il poti ignora, ba mai mult decat atat daca intervine si placerea, atunci situatia se schimba cu totul.

Sunt curioasa cati dintre voi ar putea renunta la ceva ce le face placere si de care nu ar putea sa se desparta? Eu una nu prea am de gand sa renunt la ceasca mea de cafea si bineinteles sa aflu ce s-ar intampla fara ea. Cu siguranta intreaga mea zi va deveni un dezastru, iar eu nu as fi in stare sa realizez mare lucru.

Nici macar nu cred ca voi reusi sa termin toate sarcinile pe care le voi avea de realizat in ziua cu pricina. Pana la urma prima cafea de dimineata s-a dovedit a fi cel mai bun energizant pentru mine, cel putin cafeaua de dimineata ma tine plina de energie cateva ore bune si nu am nevoie de nimic altceva.