Ce faci daca te loveste o piatra in parbriz?

Posted by

Din pacate pe drumurile din Romania se intampla foarte des sa te trezesti cu o piatra in parbriz. Uneori ai noroc si desi auzi un zgomot puternic cauzat de lovitura acesteia in parbrizul masinii nu se intampla nimic dar alteori iti lasa o mica bucurie care in timp crapa si se mareste ducand astfel la necesitatea schimbarii parbrizului ininte de vreme.

Ce putem face dupa ce ne trezic ca o piatra ne-a lasat o mica crapatura in parbriz.

Avem doua solutii si desi una este mai putin costisitoare nu e la fel de sigura ca cea de-a doua solutie si nnume inlocuirea parbrizului cu altul nou, proces ce este destul de usor de facut de un service autorizat si as putea spune ca nu e foarte costisitor dar cu siguranta nici ieftin.

Prima solutie e sa incercam sa vidam respectiva crapatura, e o procedura destul de simpla dar care nu intodeauna ofera rezultatele dorite, e ca un fel de petic pus la cauciuc pana ajungi cu el la vulcanizare sa-l repari cum trebuie.

Spre exemplu un prieten de al meu care avea nevoie sa faca inlocuire de parbriz in Suceava ma tot intreba pe mine daca e bine sa mai amane sau nu inlocuirea lui. Zilele trecute a lasat masina in soare, cand a plecat a dat drumu la aerul conditionat la maxim prin partea de sus a masinii si in 10 minute micul punct insesizabil de pe parbriz era acum o crapatura lunga cat tot parbrizul. La fel se intampla si iarna cand dai drumu la cardura, sticla se dilata sau contracta brusc si atunci crapatura creste vazand cu ochii sau uneori plezneste pur si simpu dintr-o data pana in capat.

Eu i-am recomandat sa mearga la MasterAutoGlass.ro si sa comande cat mai repede inlocuirea parbrizului cu unul nou, ceea ce a si facut. In final mi-a multumit pentru recomandarea facuta si spera sa nu dea prea curand din nou „norocul” peste el.

Pentru astfel de cazuri e bine sa ai asigurare casco, pentru ca poti schimba parbrizul gratuit cu ajutorul asigurarii si nu te costa decat timpul in care duci masina la service pentru inlocuire. Oricum procedura dureaza doar cateva ore si pleci deplin multumit.

Cat de des poate sa ti se intampla ca o piatra sa te loveasca in parbriz? Greu de spus, pot trece ani pana sa ai acest ghinion sau cum am patit eu la un moment dat si nu mi-a venit sa cred, am primit 2 pietre in decurs de 1 minut. Statistic vorbind cred ca aproape imposibil sa se intample acest lucru si totusi mie mi s-a intamplat si asta la o saptamana dupa ce tocmai inlocuiescm parbrizul. Curat ghinion ati putea spune dar e drept ca asta mi s-a intamplat acum 4 ani si de atunci am scapat probabil statistica incercand putin sa echilibreze lucrurile.