Ce are moda de a face cu jobul?

Posted by

Sunt norocoasa in privinta faptului ca am un job extraordinar si pe deasupra, mai cred ca si starea de bine sau indispozitia determina alegerea pe care o faci in privinta hainelor. Daca in unele dimineti ma trezesc cu o buna dispozitie si cu un chef de viata parca iesit din comun, sunt zile in care diminetile mele nu au aceiasi culoare vie si ma simt lipsita de energie si de o dispozitie buna. Astfel ca in zilele mai putin bune, prefer sa ma imbrac cu haine inchise la culoare, cu pantaloni sau blugi mai largi si atunci aleg sa port o pereche de adidasi lejeri. Si stiu ca multi dintre noi au zile mai bune si mai putin bune, dar cand vine vorba de job, atunci trebuie sa lasi problemele deoparte si sa te focusezi asupra a ceea ce ai de facut, chiar daca mood-ul iti influenteaza, poate, tot timpul din zi.

Regulamentul de la locul de munca

Sunt locuri de munca care au un regulament destul de strict si nu poti intra pe usa daca nu esti imbracat corespunzator. Cand spun corespunzatopr, ma refer nu numai la stilul vestimentar pe care il adopti, ci si la faptul ca uneori iti este impus sa vii imbracat office, pentru ca altfel nu ai de ales. Trebuie, in orice caz, sa te conformezi, chiar daca nu-ti vine foarte usor sa faci asta, mai ales ca regulamentul de ordine interioara nu il poti schimba tu dupa bunul plac.

Stilul office este indragit atat de femei, cat si de barbati, dar femeile isi impun propriul lor stil de a purta hainele de birou asa cum numai ele pot sa o faca. Si daca este neaparat si necesar sa adopti acest stil, nu inseamna ca nu iti poti expune picioarele, spre exemplu, dar sa nu depasesti limita bunului simt, pentru ca totusi vorbim despre locul de munca. Si intre bun simt si vulgaritate, zic eu, mai este doar un pas de facut; cu alte cuvinte, este doar o linie subtire care desparte bunul simt de vulgaritatea hainelor pe care le porti. In valoare te poti pune atat prin stilul elegant, de ocazie, cat si prin hainele sport.

Si in salubritate exista „uniforme”

Cum am spus ceva mai sus, sunt locuri de munca care au un regulament strict in privinta hainelor ce trebuiesc purtate atata timp cat iti desfasori activitatea in incinta in care lucrezi, indiferent ca esti pe santier sau la birou. Si ca veni vorba despre santier, m-am dus imediat cu gandul la cei de la salubrizare, pe care i-am vazut ieri in plina activitate, cand se ocupau de vidanjare in unele zone din oras.

desen vidanjare

Nu are legatura santierul cu serviciile de salubritate, in schimb, daca ma gandesc la hainele pe care le poarta cei care lucreaza in ambele domenii de activitate, asa zisa uniforma de lucru se apropie ca si asemanare. Vazand harnicia acestor oameni care au ales sa faca ceea ce putini ar face, m-a facut sa ma simt putin incomod atunci, gandindu-ma ca eu, spre deosebire de ei, lucrez la un birou si am din ce in ce mai multe zile cand sunt lipsita de chef si energie.

Ca veni vorba despre vidanjare, m-am gandit imediat ca trebuie facut ceva si la mine acasa, unde am si o fosa septica, cel putin in zona in care stau, deoarece cei care trebuie sa se ocupe de acest aspect, o fac foarte rar sau deloc. Si m-am gandit ca cel mai bine este sa apelez la serviciile unei firme de profil, chiar daca trebuie sa platesc o suma anume de bani. Si stiu si la cine sa apelez, pentru ca Dinstef COM SRL ofera intr-adevar servicii de calitate la preturi foarte bune, au spus majoritatea celor care le-au solicitat ajutorul.