5 motive sa ca mergi la psiholog

Posted by

Foarte multi, atunci cand aud de psiholog, se sperie crezand ca doar cei care au anumite tulburari gen depresii sau altele de genul ar fi bine sa ajunga la psiholog si nici un caz ei. Adevarul e ca asa cum te duci sa faci Yoga pentru sanatatea ta atat fizica cat si spirituata, mersul la psiholog face bine din cand in cand pentru sanatatea ta psihica. Unul din cei mai mari dusmani ai nostrii este creierul uman, subconstientul gaseste cai absolut fascinante sa ne pacaleasca si sa ne determine sa nu iesim din zona noastra de confort. E si normal sa fie asa, pentru ca el a fost creat sa protejeze cat mai bine organismul, deci evita sa se puna in situati critice care l-ar putea leza fizic sau mental.

Ia ganditi-va cand erati pe bancile scolii si doreati sa puneti o intrebare profesorului iar creierul venea repede si iti soptea „daca intrebi o prostie?” si te facea sa stai in banca ta, in siguranta.  De aceea e bine din cand in cand sa dai o cautare pe google dupa cabinet psiholog Bucuresti (inlocuieste aici cu orasul in care locuiesti tu) si sa te vezi macar pentru 30-50 de minute sa stai de vorba cu un psiholog.

Nu voi vorbii in articol despre motivele clasice de a merge la psihlog gen: depresie, atac de panica, anxietate, stres, dependenta, divort, doliu, fobie sau altele de genul ci vom cauta motive mai fine pentru care multi ar spune ca nu ai nevoie de ajutorul unui psiholog.

1. Simti ca viata ta, asa cum se desfaroara ea te mai satisface. Cu alte cuvinte nu mai esti multumit de viata ta, simti ca e timpul sa faci o schimbare si nu stii incotro sa o iei. E un fel de neliniste interioara care nu iti da pace din cand in cand dar de cele mai multe ori nu ii dai atentie. De obicei creierul iti va spune ca esti foarte ocupata cu jobul, cu cresterea copiilor, cu cariera si ca de aceea nu ai timp mai mult si pentru tine. Ca trebuie facute neaparat alea si ca asa e viata.

2. Nu ai o relatie. Omul prin constructia sa este o fiinta sociala, are nevoie de alti oameni in jurul lui si sunt foarte rare cazurile in care un om nu are nevoie de un parneter de viata. Un partener de viata este cel care iti este alaturi atunci cand ai anumite probleme, cele mai evidente fiind cele de sanatate.

3. Esti tensionat si nervos. Fie ca ai un sef naspa, fie ca ai un sot sau sotie cu care te certi, fie alt motiv. De cele mai multe ori creierul nostru cauta sa dea vina pe celalalt dar in realitate noi suntem cei care ne agitam si ne enervam.

4. Esti foarte des nemultumit de ceva (poate sa fie aspectul fizic, cariera, partenerul, etc). De cele maimulte ori asta vine de la stres iar uneori stresul poate fi aproape invizibil. Cand sti cine esti esti si multumit de tine sau sti ce ai vrea sa imbunatatesti, deci cel mai bun sfat in cazul asta este: „cunoaste-te pe tine insuti” si asta o poti face usor cu ajutorul unui Psiholog.

5. Amani la nesfarsit luarea unei decizii. Si asta poate necesita ajutorul unui psiholog pentru a te ajuta sa clarifici lucrurile. Cum va spuneam si la inceput, creierul cauta mereu sa ne pacaleasca si o data ce descoperim mecanizmele prin care face asta ii va fi mult ma greu data viitoare.