Sa ne facem vara sanie si iarna caruta

Posted by

Desi toata lumea e inca cu gandul la vacanta, la soare, la plaja e bine sa ne gandim inca de pe acum la zilele friguroase de iarna cand ne vom putea bucura mai putin de caldura de afara si ne vom retrage in confortul casei noastre unde cu putin ajutor putem avem un mediu la fel de placut si nu in ultimul rand calduros.

Si cel mai important element cand vine vorba de caldura din casa este centrala termica (indiferent daca e pe lemn, gaz sau peleti) si accesorile acestora. Am vazut multe centrale de capacitate mare dar din cauza termostatului care nu functiona in parametrii optimi in casa respectiva exista senzatia de racoare chiar daca centrala ar fi putut face fata cu brio pentru spatiul respectiv. De aceea atunci cand vorbim de o centrale termice peroformante trebuie sa ne gandim si la un termonstat centrale termice care sa mentina o temperatura cat mai constanta in interiorul casei si sa se poate adapta usor la conditiile meteo sau la eventualele schimari de temperatura din interiorul casei.

O situatie ideala e aceea in care nu doar termostatul comunica cu centrala si avem si o mica statie meteo in exteriorul cladirii care poate comunica date importante despre starea veremei centralei din interior. De exemplu daca temperatura scade brusc in exterior o astfel de casa inteligenta ar putea comanda termostatului sa creasca temperatura din interiorul casei pentu a face fata cu brio unor eventuale pierderi, de asemenea ar putea reduce pierderile de caldura prin coborarea obloanelor.

Daca ar fi dupa mine, o casa calduroasa este acea casa care reusese sa pastreze o temperatura constanta in toate camerele ei fara sa fie nevoie sa treci in graba pe holuri sau sa simti racoare in anumite sectiunii ale casei, chiar daca acestea nu-s utilizate foarte des. De asemenea m-as uita foarte atenta la pierderile de caldura pe care le poate avea casa mea, exista tot felul de camere termale prin care poti vedea atat iarna cat si in perioada noptii locurile in care pot exista pierderi de caldura din interiorul casei.

Cel mai important, confortul casei tine si de alte elemente si produse care se pot atasa centralei si care pot face ca pierderile de caldura cat si recuperarea ei sa fie cat mai eficienta si cu costuri cat mai mici. Prin urmare va invitam sa vizitati www.shop-einstal.ro si sa vedeti si celelalte categorii de produse de pe site.