Plantarea semintelor si pasi de urmat pentru o recolta rodnica

Posted by

Organizarea si ingrijrea unei gradini de legume este de departe o activitate care te antreneaza, dar si care necesita timp, grija, atentie. Este cu siguranta una din cele practicate de cei care locuiesc la curte si dispun de spatiu de gradina. Pentru ca natura revine la viata si copacii incep deja sa infloreasca, e timpul oportun pentru a pregati pamantul si achizitiona semintele de legume. Despre timp, unii au astazi mai mult decat ar fi planuit. Cu atat mai mult ai putea sa te ingrijesti de aceasta activitate daca esti in autoizolare, sa iti petreci timpul cu scop.

Cand vine vorba despre astfel de activitati, conteaza nu doar cum parcurgi fiecare etapa specifica, dar si ce fel de seminte folosesti. De la specialistii NuOricum.ro aflam ca nu ar trebui sa ne permitem sa cumparam orice din comert. Recomanda acestia utilizarea de seminte profesionale, cele care pot oferi un rod bogat, care sunt cu o crestere sanatoasa. Desigur, in continuare bogatia recoltei va depinde de responsabilitatea fiecarui gospodar, de grija pe care o are pentru gradina.

Calendar de semanare si plantare, pentru productivitate sporita

Oricine este veteran in ale gradinaritului stie ca fiecare tip de leguma are o perioada specifica in care trebuie sa fie plantata. Cei care sunt noi in asta mai ales ar trebui sa se intereseze. Conteaza ce temperaturi externe se inregistreaza in momentul insemantarii. Precipitatiile de asemenea pot influenta calitatea recoltei. Iata ce ai putea planta in urmatoarea perioada?

Martie – morcov, marar, leustean, spanac, mazare, cartofi timpurii, salata.

Aprilie – dovlecei, ridiche, cartofi timpurii, varza, marar, ardei si in a doua jumatate a lunii fasole, castraveti, varza, sfecta, porumb, rosii.

Mai – arderi, rosii, fasole, porumb si castraveti

De fiecare data trebuie sa te asiguri ca semintele pe care le folosesti sunt profesionale. Ce diferenta exista intre acestea si cele din comert?

Vorbim aici despre diferente de calitate, de comportament in raport cu factorii externi, cu bolile ce le vizeaza, de rezistenta specifica lor.

Ceea ce putini stiu vizavi de plantare este faptul ca o diferenta vizavi de productie o fac si asocierile de plante. Spre exemplu, acestea trebuie sa fie puse unele langa altele in mod adecvat. Fiecare elimina diverse substante in sol, astfel ca unele pot ajuta la protejarea celorlalte contra bolilor. Totul inseamna o productie mai calitativa.

Astfel de informatii, precum si recomandari privind semintele de legume poti solicita direct specialistilor. Pe https://www.nuoricum.ro/ regasesti seminte de legume profesionale pe care le poti folosi cu incredere.