Idei gresite despre un sistem de supraveghere video

Posted by

Diferenta dintre o simpla camera si un sistem

Foarte multe persoane se gandesc ca isi vor cumpara o camera si cu aceasta vor supraveghea toata locuinta. O idee total gresita, sunt multe persoanele care confunda o simpla camera cu un kit complet. Un sistem de supraveghere complet este mult mai complex decat o singura camera.

In primul rand ca veti avea nevoie de un DVR, acesta este necesar pentru a putea transmite mai departe imaginile surprinse de camere pe un monitor sau pe internet. In cazul in care veti dori sa stocati aceste imagini, este necesar sa luati in calcul si un hard disk, in functie de marimea acestuia, veti putea avea o perioada mai lunga sau mai scurta de inregistrari.

digg1

Acum ca am stabilit cele doua componente necesare transmiterii de imagini si stocari de imagini, vom avea nevoie de niste camere de supraveghere video, care sa surprinda imaginile pe care le dorim.

Cate camere si ce tip ne trebuie pentru obiectivul nostru?

Raspunsul la aceasta intrebare difera de la un obiectiv la altul, dar si de la rezultatul pe care beneficiarul doreste sa il aiba. In functie de distanta pe care o camera o va supraveghea, vom avea si detaliile, cu cat distanta este mai mica, cu atat detaliile vor fi mai mari.

De regula o astfel de camera are un unghi de aproximativ 75 de grade si este indicata sa fie folosita pe maxim 15 – 20 de metri. Este foarte adevarat ca o putem folosi si pe o distanta mai mare, dar cu cat suprafata va deveni mai mare, cu atat detaliile surprinse de camera pe aceea suprafata vor scadea.

Daca veti face o mica analiza, veti observa ca acolo unde se doreste surprinderea unor detalii mai speciale, spre exemplu in cazul benzinarilor sau a camerelor de rovinieta, veti vedea ca pentru fiecare pompa sau banda de mers este alocata o camera de supraveghere de exterior.

digg2

Pana la urma fiecare stie ce isi doreste sa surprinda, o acoperire cat mai ampla sau o concentrare pe detalii.
Totusi daca stam sa ne gandim facem o investitie in siguranta noastra si a bunurilor noastre, dorim o oarecare protectie si este important sa ne informam cum trebuie. Este important sa cumparam ce ne trebuie, nu doar ce este la promotie.

Cum sa ne asiguram ca facem alegerea corecta?

Daca sunteti lipsit de experienta in acest domeniu sau pur si simplu nu aveti timpul necesar sa va documentati cum trebuie, puteti sa apelati la o firma specializata in sisteme de securitate si puteti beneficia gratuit de o analiza a locatiei dumneavoastra, astfel veti afla ce se preteaza mai bine pentru locatia dumneavoastra si veti avea asigurat un plus de securitate.

De asemenea, in cazul in care veti alege sa colaborati cu o singura societate si veti achizitiona toate produsele de la ei, probabil ca veti putea beneficia si de un mic discount la pretul final.
Indiferent de varianta aleasa de dumneavoastra, speram sa faceti alegerea potrivita si sa obtineti rezultatele dorite.