locuri-de-munca

Diversitatea locurilor de munca

Posted by

Ori de cate ori ajungem sa vorbim despre locurile de munca ma astept ca de undeva sa apara dintr-un colt cineva si sa spuna ca nu sunt locuri de munca, si mai mult decat atat ca nu are unde lucra. De-a lungul timpului m-am tot informat cu privire la acest subiect, intrucat eram si eu la fel de tentata sa spun ca pe piata muncii nu sunt locuri de munca. Insa dupa ce am realizat cateva cercetari proprii mi-am dat seama ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele.

In mare parte conteaza foarte mult ceea ce tu iti doresti sa faci, nivelul tau de pregatire si studiile pe care le ai la indemana. In plus trebuie sa mai amintim si de portofoliul fiecarei persoane in parte. Ne asteptam sa avem mereu parte de lucruri extraordinare, dar noi oferim prea putine in schimb. De curand am realizat ca persoanele adolescente sunt cei care se tot plang de faptul ca nu sunt locuri de munca.

Tocmai de aceea am inceput sa culeg unele informatii cu privire la locurile de munca. Si dupa o selectie riguroasa am ajuns la concluzia urmatoare:

  • isi doresc locuri de munca ce nu sunt in concordanta cu pregatirea lor;
  • nu au facut nimic pentru a capata experienta, in munca, de care au nevoie la angajare;
  • au asteptari mult prea mari pentru inceputul lor pe piata munci sau in cariera;
  • se asteapta sa munceasca altii in locul lor, iar plata sa fie una substantiala.

Bineinteles nu toti tinerii sunt asa, caci o parte dintre adolescente s-au indreptat catre locurile de munca in videochat. Eu sunt de parere ca daca iti doresti cu adevarat sa lucrezi nu incepi sa ai pretentii in fata angajatorului, ci mai degraba iti vei cauta acel loc de munca pe masura pregatirii tale. Nu poti avea pretentia pentru un post foarte inalt pe scara ierarhica, daca tu nu ai nici un fel de idee despre acel job, despre responsabilitatile lui si ce presupune acesta.

Pentru un prim loc de munca ar trebui mai intai de toate sa te gandesti serios cu privire la ce poti face, de ce esti tu capabil sa realizezi si care va fi aportul tau la locul de munca. Daca iti vei pune toate aceste intrebari inainte sa ajungi in fata viitorului tau sef, mai ales daca te vei duce pentru prima data si va fi prima experienta de acest gen, ar fi cazul sa-ti faci singur temele si sa te pregatesti.

O persoana sigura pe sine intotdeauna va avea de castigat si va avea mereu ceea ce-si doreste. De punctat este faptul ca nu poti avea succes daca nu iti iei rolul in serios si daca nu te straduiesti pentru munca ta. Asadar, daca esti una dintre acele persoane ce isi doreste un loc de munca respectabil vei face tot posibilul sa ajungi in acel punct. Dar nu uita ca toate astea le poti obtine doar daca muncesti suficient pentru ele si nu incepi sa te plangi sau sa ridici pretentii.