De ce nu este bine sa adormi cu machiajul pe fata?

Posted by

Cand m-am apucat sa scriu acest articol eram speriata de efectele negative pe care le poate avea machiajul asupra pielii, atunci cand dormi. Recunosc nu sunt de profesie ca sa stiu tot ce se intampla si de ce transformari sufera pielea, dar sunt una dintre acele persoane careia ii place sa faca cercetari si sa stie cat mai multe lucruri despre orice.

Cam asa s-a intamplat si cu aceste informatii cumva uitate de lume, dar foarte importante, cel putin pentru partea feminina care foloseste diverse produse pentru machiaje. In linii mari nu sunt una dintre acele persoane care sa faca abuz pe aceasta tema, dar parca nu ma sfiesc sa le folosesc si pana una alta nu vad nimic rau in acest lucru. Dar pentru simplu fapt ca o sa am ceva probleme mai tarziu cu tenul mi-am luat urmatoarele masuri:

  • demachierea fetei inainte de somn;
  • dupa demachiere ia in calcul spalatul fetei cu apa si sapun (astfel vei indeparta orice urma de machiaj si bineinteles vei avea fata perfect curatata);
  • nu uita si de hidratarea ei – in special pe timp de iarna;

In mod deosebit trebuie sa ai mai mult grija de ceea ce inseamna ten, ingrijirea si hidratarea acestuia. In plus nu uitati ca in timpul somnului porii de la suprafata pielii se deschid astfel ca pielea este expusa in mod deliberat unor riscuri. Si da puteti avea parte de diferite riscuri fie vorba intre noi si imbatranirea tenului este tot un risc pe care vi-l asumati.

Cred ca daca vom aveam grija si vom fi atente la fiecare detaliu in parte nu vom mai avea parte de probleme. Dar bineinteles ca si aici intervine in mod cert preocuparea fata de noi, de corpul nostru. Iar de ingrijirea corecta vei avea parte numai daca apelezi la specialisti. Nu poti spune ca vei avea grija tu de tot si toate daca nu te pricepi sa faci acest lucru.