Cum sa combati stresul? Metode de relaxare la indemana tuturor

Posted by

Viata oamenilor moderni este una extrem de stresanta, iar totul are loc in ritm alert. Nevoia de relaxare se resimte nu doar la final de saptamana, ci si la sfarsitul programului din fiecare zi. Chiar si specialistii recomanda acest lucru, ca tehnica de odihnire a corpului si a mintii, indemnand pe toti sa nu se limite doar la un sejur de 7 zile in sezonul cald.

Corpul uman este suprasolicitat atunci cand functioneaza in fiecare zi la capacitate maxima, iar consecinta este una care da de gandit oricarei persoane – va incepe sa nu mai functioneze corespunzator. Aceasta situatie insa, nu apare rar, ci poate aparea chiar in fiecare zi, mai ales dupa un timp in care s-au efectuat ore suplimentare ori persoana respectiva a dus la bun sfarsit un proiect dificil.

Fiecare isi doreste sa elimine stresul din viata sa, sa aiba fortele necesare pentru a-si continua munca urmatoarea zi, fara sa resimta oboseala. Exista numeroase tehnici de relaxare, pe care oricine le poate testa si care vizeaza psihicul. De pilda, meditatia este o metoda eficienta care te ajuta sa scapi de sres, iar tot ce are de facut o persoana este sa isi elibereze mintea de orice gand, sa isi gaseasca o pozitie confortabila si sa se relaxeze.

O baie lunga si fierbinte

Primul gand care ne apare in minte atunci cand simtim ca suntem sub domnia stresului este dusul. Un dus scurt este revigorant, te trezeste pe loc la realitate, insa o baie de jumatate de ora, interval in care te intinzi pe spate, inchizi ochii si te scufunzi intr-o cada cu apa fierbinte, are un impact mult mai puternic atat asupra organismului, cat si a mintii.

Masaj sau automasaj

Masajul de relaxare poate face minuni, desi prea putina lume beneficiaza de el. Ar trebui sa ne bucuram mai mult de mainile dibace ale specialistilor in domeniu din cadrul unui salon de masaj Bucuresti sau orasul in care locuiesti.

Atunci cand programul nu iti permite, totul sta in mainile tale. Poti testa automasajul in zona umerilor si a gatului, pe maini, picioare, scalp. Gaseste-ti o pozitie comoda si lasa-te in voia relaxarii.

Citeste o carte

Putine persoane mai sunt tentate astazi sa citeasca o carte. In ciuda acestui fapt, cititul reuseste cu brio sa introduca cititorul intr-o lume cu totul si cu totul diferita de cotidian, permite deconectarea creierului de la grijile de la munca si confera senzatii si stari noi. Un ceai aromat, pe care sa il savurezi in timp ce te delectezi cu romanul preferat, reprezinta finalul frumos al oricarei zile obositoare.

Practica un sport

Din fericire, romanii au inceput sa constientizeze rolul sportului in sanatate, astfel ca aceasta a devenit una dintre metodele cele mai dorite de relaxare. Prin urmare, oamenii folosesc parcurile, aleile de blocuri, soselele mai putin circulate, salile de fitness si orice spatiu care le permite miscarea, pentru a iesi din rutina de zi cu zi si pentru a-si incarca bateriile.

Nu exista persoana care sa nu se planga de stresul cotidian, chiar daca jobul este sau nu unul placut. Prin urmare, relaxarea este binevenita si ofera energia necesara pentru a face fata noilor provocari din a doua zi.