Ce sunt padurile de cafea și cum le folosești

Posted by

Padurile de cafea conțin cafea măcinată perfect porționată pentru o singură băutură și pot fi de mai multe feluri, în funcție de tipul de băutură rezultată. Acestea sunt amblate într-o hârtie asemănătoare cu cea a pliculețelor de ceai, însă au formă de capsulă.

De asemenea, pe piață mai există și capsulele de cafea, asemănătoare cu padurile, doar că sunt mai mari și din aluminiu sau plastic. Capsulele pot fi folosite doar pentru un anumit tip de aparat de cafea, în timp ce padurile (defapt se numesc pod-uri, dar la noi precum și în alte țări nevorbitoare de engleză, s-a împământenit denumirea de pad-uri) se pot folosi în mai multe tipuri de aparate.

În ceea ce privește funcționalitatea, capsulele de cafea și padurile sunt identice, însă diferă modul de ambalare. Astfel, capsulele sunt confecționate de obicei din plastic sau aluminiu, în timp ce padurile sunt din hârtie, așa cum spuneam și mai sus.

De ce au devenit capsulele și padurile atât de populare?

În primul rând pentru că sunt ușor de folosit și pentru că îți oferă diferite tipuri de cafea pe care altfel nu ai putea să le faci singur. Poți alege între o cafea mai puțin prăjită sau una prăjită mai intens, o cafea simplă, cu lapte sau alte arome.

Acestea se montează ușor în aparat, prepară băutura în câteva minute, nu lasă mizerie și nu dau bătăi de cap. Sunt suficiente motive pentru ca tot mai multă lume să se orienteze către astfel de dispozitive.

Un alt aspect pe care nu multă lume îl știe este faptul că padurile de cafea pot fi folosite atât în aparate de cafea cât și direct în cană.

Dacă folosirea padului în aparat este clară pentru toată lumea (și dacă nu e, instrucțiunile își vor face treaba), utilizarea lor în mod tradițional, ar merge un pic explicată.

Așadar, dacă vrei să faci o cafea rapidă, dar nu ai la dispoziție un aparat de făcut cafea, poți apela la aceste paduri. Trebuie doar să ai la îndemână un fierbător de apă sau un aragaz la care poți înfierbânta apa.

Atenție, apa pentru cafea, indiferent de tipul ei, nu trebuie să fie clocotită. Aceasta se ia de pe foc chiar înainte de a atinge punctul de fierbere.

Pasul 1: Așezi padul de cafea în cană la fel cum ai proceda cu un pliculeț de ceai. De asemenea, dacă vrei să faci mai multă cafea deodată, folosește mai multe paduri.

Pasul 2: Ia apa de pe foc înainte de a atinge punctul de fierbere și toarnă peste padul de cafea din cană.

Pasul 3: Lasă să stea timp de trei, patru minute, apoi scoate padul de cafea și aruncă-l.

Pasul 4: Savurează o cafea perfectă pregătită în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește capsulele de cafea, acestea sunt special create pentru a fi folosite într-un anumit tip de aparat și nu este indicat să le folosești altfel.