Ce inseamna excelenta in tratamentul parodontozei?

Posted by

Bolile parodontale afecteaza peste 80% din populatia Romaniei. De la adolescenti la persoanele mature, aceasta afectiune nu tine cont de varsta, ci de corectitudinea cu care se realizeaza igiena dentara orala. Problemele parodontale devin evidente in special in jurul varstei de 40 – 45 de ani, iar daca sunt ignorate, sansele de pierdere a dintilor cresc semnificativ. Vestea buna este ca acum exista solutii de tratament parodontoza pentru diferite stadii ale bolii. Ramane la latitudinea ta sa apelezi din timp la ajutorul medicului stomatolog.

Procentul atat de mare al cazurilor de boli parodontale in tara noastra se explica prin lipsa obiceiului de a vizita regulat medicul dentist, de doua ori pe an, ignorarea regulilor de igiena orala si sesizarea cu intarziere a semnelor aparitiei unei boli parodontale. Nu astepta aparitia durerilor sau problemelor estetice evidente pentru a programa o consultatie. Fii precaut si asigura-te prin controale periodice la specialisti precum cei de la clinica stomatologica dentalexcellence.ro ca sanatatea ta orala este in siguranta.

Solutii de tratament cu rata de succes excelenta

Rata de succes oferita de un tratament parodontoza demonstreaza excelenta in combaterea acestei afectiuni. Majoritatea bolilor parodontale pot fi tratate, insa pentru a avea succes, este foarte importanta colaborarea dintre medic si pacient. In functie de stadiul bolii, se va interveni pentru curatarea tesuturilor perimate, se vor prescrie antibiotice si se vor recomanda produse de igienizare profesionale. Desigur, va trebui sa schimbi stilul de periaj al dintilor si tehnica de ingrijire orala, medicul venind in sprijinul tau cu propuneri care te vor ajuta in acest sens. In cazul in care boala a ajuns intr-un stadiu evoluat, tratamentul poate fi de durata, presupunand doua sau mai multe sedinte efectuate la interval de 2-3 luni.

Experienta vasta a medicilor specialisti in parodontologie va contribui la reusita tratamentului, fiind rezolvate cazuri dintre cele mai complexe. Izbanda impotriva acestei boli aduce satisfactii atat pacientului, cat si medicului, fiecare succes reprezentand dinti naturali salvati de la pierdere. Chiar daca exista solutii moderne si inovative in domeniul implantologiei pentru inlocuirea dintilor, cea mai buna solutie ramane totusi pastrarea danturii cu care ai fost inzestrat. Mentinerea sanatatii osului de sustinere si a gingiilor intr-o stare optima este esentiala.

Solutii in functie de complexitatea cazurilor

In functie de stadiul in care te prezinti la cabinetul stomatologic, tehnicile de aplicare a unui tratament parodontoza difera. Stadiile incipiente sunt rezolvate relativ usor, prin sedinte de igienizare. Mentinerea in timp a rezultatelor excelente obtinute va depinde, insa, in mare masura, de tine. Pentru a evita agravarea sau recidivarea bolii, vei invata cum sa efectuezi igienizarea corecta acasa. Sedintele periodice de monitorizare a evolutiei starii gingiilor si de igienizare profesionala vor fi absolut necesare.

Cazurile mai complexe vor fi abordate diferit. Astfel, daca inflamatia a patruns si in zona dintre gingie si dinte sau dintii au inceput sa se clatine, procedurile de interventie vor fi mai laborioase. Medicul va trebui sa indeparteze tesutul osos afectat de sub gingie cu ajutorul unui instrument special si va spala cu substante antiseptice aceasta zona pentru a indeparta bacteriile. Manopera nu este dureroasa, fiind efectuata sub anestezie. Daca s-a ajuns pana in stadiul in care dintii se misca, in etapele de tratament parodontoza mai sunt introduse si substante de tip antibiotic, pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor externi, urmarindu-se vindecarea cat mai rapida.

Nu lasa aceasta boala sa te priveze in timp de zambetul cuceritor! Apeleaza la un tratament parodontoza inca din faza incipienta a bolii!