unghii sanatoase

Cateva lucruri interesante pentru unghiile tale

Posted by

Nu stiu cate dintre voi nu ati trecut pe la saloanele de infrumusetare doar pentru ca una dintre unghiile voastre nu a mai avut un aspect placut, dar eu una stiu ca aceasta problema poate fi rezolvata si acasa. Daca inca nu stii cum poti face acest lucru citeste pana la final acest articol si vei invata cativa pasi importanti, mai ales ca in ziua de astazi avem nevoie de foarte multe lucruri intr-un timp cat mai scurt.

Si cum de foarte multe ori suntem tentate sa incercam lucrurile noi doar pentru a fi in pas cu moda am sa va las putin mai jos cateva motive pentru care nu trebuie sa tineti cont de ceea ce poarta restul lumii:

  • ai grija ca unghiile tale sa aiba un aspect ingrijit;
  • nu abuza de unghiile false si daca s-ar putea ar fi indicat sa nu le utilizezi deloc;
  • nu folosi gelul de unghii – asta in cazul in care vrei sa mai ai unghii sanatoase;
  • poti avea parte de modele pentru unghii doar cu cateva nuante de oja (lac de unghii colorat);
  • foloseste lacul de unghii incolor inainte de colorarea unghiilor;
  • ai grija de sanatatea unghiilor tale;

Cand spun sa aveti grija de unghiile voastre ma gandesc la faptul ca toate lucrurile de mai sus sau cel putin o parte din ele ar trebui realizate cu masura astfel incat sa nu aveti parte de probleme. Si chiar daca pare imposibil sa stiti ca problemele unghiilor apar atat la suprafata lor cat si la interior si nu cred ca este cazul sa mai vorbim despre acel aspect al unghiilor roase sau mancate de nu stiu ce infectii. Caci pentru cele ce nu stiu infectia de orice tip sapa catre interiorul unghiei si o distruge.

Iar daca va intrebati de ce sunt impotriva unghiilor false este foarte simplu de raspuns – nu poti pretinde sa ai unghii sanatoase si puternice daca mai mult de jumatate din unghia ta este deteriorata prin pilire ca mai apoi sa constituie o punte de prindere pentru unghia falsa. Si va mai intrebati de ce unghiile voastre nu mai au aspectul pe care il aveau candva, ei bine, tocmai de aceea unghiile se deterioareaza de la o zi la alta.

Pe de alta parte daca iti doresti sa scapi de acel aspect nedorit de unghie ingalbenita tot ce trebuie sa faci este sa aplici lacul incolor pe unghie inainte sa o dai cu lacul tau colorat de unghii pe care il preferi. Iar asta tot ce va face este sa contribuie la aspectul ingrijit al unghiei tale. Si asta nu este tot poti face lucruri foarte simple, cu bani putini si poti avea unghii foarte frumoase.

Nu trebuie sa-ti petreci cateva ore in sir prin saloanele de infrumusetare, doar pentru a reabilita o simpla unghie – poti avea si tu grija de ea. Mai jos am gasit un clip interesant despre colorarea unghiilor, mai bine spus despre cateva modele pe care le puteti incerca acasa.