ten ingrijit

Cat de importanta este grija pentru tenul tau?

Posted by

As fi vrut sa vorbesc despre acest lucru mult mai pe larg si sa ma leg cumva de mult mai multe detalii. Insa in ultima perioada am tot urmarit acest subiect atat pe youtube, diferite tutoriale, cat si opiniile unor doamne care au experienta in acest domeniu.

Cred ca cel mai important lucru ce ar trebui spus si amintit, de fiecare data, domnisoarelor ar fi acela ca intotdeuna sa va pastrati tenul curat.

De ce trebuie sa va pastrati tenul curat?

Nu stiu cate dintre voi ati mers deja la un dermatolog pentru a va spune cate ceva despre tipul de ten pe care il aveti sau daca aveti probleme cu acesta cum il puteti trata. Stiu ca o parte dintre adolescente chiar daca au cunostinte despre dermatolog nu ajung pe mainile acestuia din diferite motive.

Pentru mult timp am crezut ca marea majoritate sunt rusinoase, dar  se pare ca motivele sunt altele. In fine, eu va sfatuiesc sa mergeti la dermatolog ori de cate ori simtiti nevoia. Pe de alta parte am sa va las aici cateva motive pentru care ar trebui sa va pastrati tenul curat.

  • pot aparea diferite infectii de piele daca nu va ingrijiti tenul;
  • poate avea un aspect de arsura din cauza expunerii la soare;
  • pot aparea diverse pete pe suprafata fetei;
  • nici acneea nu este un factor de ocolit;
  • tratarea necorespunzatoare a acneei duce la un aspect neplacut al pielii (mai ales ca pot aparea in tegument diverse gropite sub aspectul unor sapaturi);

Stiu ca majoritatea dintre voi ascund aceste defecte ale tenului sub fondul de ten, dar nu este exact ceea ce ar trebui sa faceti. Prin urmare ar trebui sa fiti foarte atente la cateva aspecte importante ale tenului vostru.

  • tipul de ten pe care il aveti;
  • fondul de ten pe care il aveti;
  • modalitatea de aplicare a fondului de ten;
  • pregatirea tenului pentru a aplica fondul de ten;
  • curatarea tenului de fiecare data inainte sa mergeti la somn;

Cu siguranta stiti despre toate aceste lucruri, numai ca nu foarte multe persoane iau in calcul toate aceste lucruri. Stiu ca o sa va para prostesc ceea ce spun acum, dar daca nu va pastrati tenul ingrijit si nu sunteti atente la curatarea lui veti avea foarte multe de pierdut.

In primul rand o sa aveti parte de disconfort ori de cate ori va priviti in oglinda. In al doilea rand trebuie sa luati in calcul si faptul ca aspectul unui ten imbatranit si cu probleme nimanui nu-i va face placere sa-l priveasca. De aceea aveti grija cum va curatati tenul si ce produse folositi.