Cand este bine sa folosesti un taietor de zapada de la Roof Home Design

Posted by

Ne aflam in plin sezon rece, iar vremea ne poate surprinde de la o ora la alta, cu ninsori neprevazute cu fulgi mari care acopera totul in jur. Atunci cand zapada se aseaza rapid, nu ne ramane decat sa o admiram in toata splendoarea sa si sa ne adapostim la caldura in casa. Dar ce este de facut cand suprafata acoperisului este atat de incarcata cu zapada, incat structura sa poate fi grav afectata? Exista riscul ca mormanul de zapada proaspat format sa alunece spre jgheab si poate sa il strambe sau chiar sa il rupa, in cel mai rau caz.

Pentru asemenea situatii putem lua in calcul accesorii potrivite, precum taietorul de zapada. Acesta este un instrument special conceput pentru zonele unde sezonul rece se manifesta cu severitate si zapezi abundente. Acest accesoriu este usor de montat pe acoperis. In cele ce urmeaza vom descoperi ce avantaje prezinta taietoarele de zapada si cum pot fi amplasate.

Ce este un taietor de zapada?

Inainte de a lua in calcul achizitia unui asemenea accesoriu, trebuie sa stim, mai intai de toate, ce reprezinta. Taietorul de zapada este o solutie practica pentru oamenii care vor sa gestioneze cantitati MICI si MEDII de zapada, in asa fel incat sa nu le fie pusa in pericol siguranta. Acesta are rolul de a taia cantitatile de zapada acumulate pentru a nu provoca daune atat jgheburilor, cat si persoanelor. Putem gasi taietoare de zapada potrivite fiecarui tip de acoperis in parte la Roof Home Design, magazin online ce furnizeaza accesorii pentru acoperis de calitate superioara, realizate din materiale ce asigura durabilitate si rezistenta la trecerea timpului.

Avantajele unui taietor de zapada

  1. Nu necesita alimentare cu combustibil sau energie electrica – taietorul de zapada nu trebuie conectat la nicio sursa de energie pentru a avea randament maxim, spre deosebire de alte unelte pentru zapada.
  1. Variante personalizate pentru fiecare tip de invelitoare – taietorul de zapada este un accesoriu PRACTIC. Acesta este conceput pentru tigla ceramica, beton sau tigla metalica. Toate informatiile despre aceste accesorii le gasim pe site-ul roof-shop.ro.
  1. Gama variata de culori – paleta variata de culori il face potrivit mai multor nuante de acoperis si cuprinde culorile maro, negru, gri, caramiziu natur.
  1. Este o optiune silentioasa si ecologica – taietorul de zapada nu produce vreun zgomot, iar, astfel, nu polueaza fonic si contribuie la un mediu linistit.


Cum se monteaza taietorul de zapada

Taietoarele de zapada trebuie sa fie montate pe intreaga suprafata a acoperisului si distribuite in mod uniform, in vederea prevenirii alunecarii zapezii in mari cantitati si pentru a asigura caderea de pe acoperis a acesteia in conditii de siguranta. Nu este suficient montajul doar pe linia stresinii, intrucat nu ofera protectie in cazul alunecarii unei cantitati mari de zapada. Acestea trebuie folosite in scopul recomandat si nu pot fi utilizate pe post de carlige pentru deplasarea pe suprafata invelitorii sau altor scopuri de acest fel.

Pentru a calcula in mod corect numarul de taietoare de zapada necesare pentru acoperisul locuintei, trebuie sa avem in vedere urmatoarele date:

  • Locul de amplasare a constructiei.
  • Suprafata acoperisului in metri patrati.
  • Unghiul de inclinare al acoperisului.
  • Greutatea, in medie, a zapezii.

Aceste date ne vor ghida sa optam pentru numarul de taietoare necesar acoperisului nostru. Montarea ulterioara a acestora este foarte usor de realizat

Recomandari privind taietorul de zapada

In cazul acoperisurilor a caror streasina se afla deasupra zonelor intens circulate, deasupra balcoanelor sau teraselor, indiferent de unghiul de inclinare al acoperisului, din motive de siguranta, se recomanda montarea, pe langa taietoarele de zapada, a parazapezilor de zapada pentru a impiedica alunecarea foarte brusca a cantitatii de zapada de pe acoperis. In acest mod, putem contribui la siguranta celor din jur si ii ferim de pericolul pe care l-ar putea constitui zapada in exces. Daca suntem in cautarea unui taietor zapada tigla ceramica, il gasim pe cel potrivit tipului nostru de acoperis pe site-ul oficial Roof Home Design.

Prin umare, taietoarele de zapada au un rol important iarna, intrucat impiedica alunecarea masiva a zapezii de pe invelitorile casei, prin taierea cantitatilor de zapada in bucati mai mici.

Contact:

0740.843.297
0771.104.257
office@roof-shop.ro