ian. 8

Ai nevoie de un motor electric? – tot ce trebuie sa stii!

Ai nevoie de un motor electric? – tot ce trebuie sa stii!

Atunci cand auzim vorbindu-se de motoare electrice ne gandim din start ca sunt lucruri complexe, a caror principiu de functionare este greu de inteles. In realitate, sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa. Un motor electric, lasand deoparte multitudinea tipurilor, este un dispozitiv electromecanic ce transforma energia electrica in energie mecanica.

De transformarea inversa se ocupa generatorul electric. Sa stii ca nu exista mari diferente dintre aceste doua dispozitive – singura diferenta este cea a sarcinii pe care o au de indeplinit, dupa cum ti-ai dat seama deja.

De unde poti achizitiona un motor electric?

Pe piata din Romania gasesti o multime de astfel de motoare electrice, de diferite tipuri. Insa cum iti alegi corect furnizorul? Pentru a nu pierde prea mult vremea, am o recomandare pentru tine si anume euro-industrial.ro.

Daca arunci o privire pe site, vei descoperi o multime de tipuri de motoare electrice – atat monofazate, cat si trifazate si chiar cu doua turatii. Alegerea fa-o in functie de scopul pentru care il vei folosi, respectiv in functie de aplicatia pentru care vrei sa il achizitionezi.

De exemplu, gama de motoare electrice monofazate cuprinde dispozitive electromecanice cu puteri intre 0.12kW si 3kW. Carcasa lor este din aluminiu si pot exercita intre 300 si 1500 de rotatii pe minut. Nu in ultimul rand, poti alege daca vrei ca aceastea sa fie cu unul sau doi condensatori. Astfel de motoare pot fi folosite pentru fierastraie circulare, ventilatoare, electro pompe, compresoare si asa mai departe.

Daca aruncam o privire peste gama de motoare electrice trifazate vom descoperi ca exista o multime de modele cu caracteristici diverse. Mai exact, vei regasi aici motoare cu 2, 4, 6, 8, 10 si chiar 12 poli, dar si cu carcasa din fonta sau aluminiu. Cele ce dispun de carcasa din aluminiu vin insotite si de talpi demontabile. Clasele de eficienta ale motoarelor trifazate sunt IE2, IE3 si IE4. Rezistenta lor este justificata si sustinuta de IP55 – standard de care dispun.

Te invit sa arunci o privire pe euro-industrial.ro pentru a vedea si tu cu ochii tai cate tipuri de motoare electrice iti sunt puse la dispozitie. In cazul in care ai nemaluriri, echipa iti sta mereu la dispozitie cu suport si cele mai bune sfaturi.