Vrei să mergi la ski? Procură-ți echipamentul adecvat ca să te protejezi de frig!

Posted by

Este aproape la fel de dificil să alegeți îmbrăcămintea pentru sporturile de iarnă ca și orice alt tip de outfit, mai ales dacă nu înțelegi principiile după care au fost fabricate.

Există diverse modele de geci de ski, încât, de cele mai multe ori, iar o persoană nu prea are habar pe care să o aleagă, mai ales dacă abia acum a lovit-o pasiunea pentru acest tip de mișcare în aer liber pe timp geros.

Cumpărarea unei geci de ski nu se face niciodată la întâmplare

Pur și simplu, fără un ajutor, în calitate de novice în ale schiatului, nimeni nu are nicio șansă să facă alegerea potrivită fără cunoștințe adecvate în domeniu.

E firesc. Echipamentele pentru schiori sunt proiectate aproape în condiții de laborator și apoi supuse unor teste multiple, desfășurate pe mai multe etape.

Un echipament de ski este un amestec de soluții de cercetare științifică și de design modern, dar nu trebuie să vă lăsați călăuziți doar de simțul frumuseții sau să aveți încredere 100% în sfaturile vânzătorilor, mai mult sau mai puțin competenți, care au interesul de a vă vinde anumite produse (de regulă, cele mai scumpe sau care le-au rămas pe stoc pentru că nu le dorește nimeni care se pricepe cât de cât la asemenea articole vestimentare speciale).

Jachetele de munte, tehnice, sunt împărțite acum în geci pentru schi și geci pentru snowboarding.

Un schior începător pe pârtia de schi poate să fie imediat recunoscut nu numai de stilul de schiat, ci și de felul în care este îmbrăcat.

Atunci când alegeți o geacă de schi, atenția trebuie acordată așadar nu numai aspectului și mărimii acesteia, ci și modului în care aceasta reține căldura, cât de flexibilă este țesătura și, mai ales, cât de bine „respiră”.

Orice geacă de ski se poate îmbrăca în oraș, dar o geacă de oraș aproape niciodată pe pârtie

În principiu, orice jachetă de schi este potrivită pentru uzul zilnic, dar nu orice jachetă de iarnă este potrivită pentru schi.

O jachetă ieftină de iarnă o persoană poate proteja bine de umiditate și zăpadă, dar o să transpire mult, din cauza lipsei unei ventilări normale, iar în condițiile unei stațiuni montane aflate la mare altitudine, pe vreme de iarnă, acest lucru conduce automat la disconfort accentuat în deplasare.

Cu toate acestea, aspectul exterior nu ar trebui să fie uitat. Încercați să alegeți un model cu un număr mare de elemente luminoase, care să fie ușor vizibile în zăpadă.

Ele vor ajuta salvatorii să te găsească în caz de accident. Nu aveți nevoie neapărat de costume întregi de schi dacă urmează să stați mult pe pârtie, deși se consideră că astfel schiorul o să fie mai bine protejat de pătrunderea zăpezii sub haine. Și cele din două piese sunt bune.

Un set de schi compus din geacă și pantaloni speciali va proteja perfect o persoană. Unde mai pui că pentru folosirea nu prea frecventă, se potrivește mult mai bine.

În plus, este mult mai ușor de îmbrăcat și chiar de dezbrăcat la finalul unei sesiuni de schi, ori, în momentele de pauză, când vă retrageți pentru o vreme în cabană, la căldură.

Partea inferioară a gecii de schi trebuie să fie cât mai strânsă pe corp, asigurând astfel protecția împotriva pătrunderii zăpezii. Chiar e mai bine să alegeți o geacă mai scurtă, pentru a se fixa mai bine pantalonii.

O geacă schi bună nu ar trebui sa fie nici prea largă, dar nici prea strânsă pe corp.

Acordați o atenție deosebită calității cusăturilor. Ele trebuie să fie întărite cu o benzi speciale sau lipite. Doar astfel o geacă de ski va fi capabilă să vă protejeze de penetrarea oricărei umidități și va dura mai mult.