Te intereseaza sa realizezi un foraj? Ce trebuie sa stii

Posted by

De obicei incepem sa manifestam interes vizavi de anumite investitii in momentul in care simtim anumite lipsuri, ce vizeaza mai ales confortul propriu. Cu siguranta ca un subiect de interes in ultimii ani l-a reprezentat cel referitor la foraje puturi. Sunt de interes pentru un public tot mai vast, insa fiecare trebuie sa constientizeze ca vorbim despre o achizitie ce necesita responsabilitate din partea cumparatorului. Daca la randul tau te intereseaza domeniul forajelor, atunci ar trebui sa ai in vedere cativa pasi premergatori.

Cum ajungi la sursa de apa?

Cand planuiesti o astfel de lucrare, trebuie sa te interesezi legat de anumite detalii. Spre exemplu, trebuie sa te decizi asupra zonei in care vei realiza forajul. Conteaza mai multe detalii – tipul solului, daca este unul lutos sau poate pietros si asa mai departe, dar si sursa de apa cea mai apropiata, distanta la care se afla zona in raport cu lacul, raul.

Neaparat trebuie sa realizezi cercetare asupra zonei vizate, iar daca nu dispui de mijloacele potrivite pentru asta, poti avea in vedere serviciile unei firme specializate care sa realizeze un studiu hidrologic. Vei avea apoi la indemana toate informatiile necesare.

Cu ce firma colaborezi?

Este deosebit de important sa ai in vedere colaborarea cu o firma experimentata, care este si autorizata in acest sens. Nu te grabi in a lua o decizie legat de asta, pentru ca multi lucreaza ilegal, adica nu iti pot oferi nicio garantie pentru serviciile pe care le presteaza. De asemenea, nu alerga spre oferta cea mai atragatoare, respectiv cea mai ieftina. Gandeste-te la rezultatele pe care doresti sa le obtii si cum te va afecta mai departe o lucrare deficitara.

Te intereseaza experienta pe care o are firma de foraje si autorizarea. Aceasta trebuie sa cunoasca modul in care se presupune ca trebuie sa functioneze o astfel de lucrare si mai ales cum sa preintampine anumite situatii. Conteaza calitatea putului, standardele in care se incadreaza lucrarea si cine va fi raspunzator atunci cand anumite situatii vor aparea.

Daca te intereseaza un foraj de mare adancime, trebuie sa te asiguri ca echipa cu care ai decis sa colaborezi este dispusa sa faca unul conform cu nevoile tale. Nu toate societatile specializate in acest domeniu prezinta disponibilitate pentru forajele de o anumita adancime.

Desigur ca este necesar sa ai in vedere si debitul forajului, pe care il dicteaza in principal acviferele captate. In acest sens, adancimea sau diametrul gaurii nu sunt prea relevante. Tine cont de importanta presiunii din acvifer. Sunt situatii in care apa poate lipsi, atunci cand debitele sunt foarte mari si nu au fost calculate cum trebuie. Elimina riscul de a avea un foraj care ramane fara apa.

Nu in ultimul rand, trebuie sa pui un accent aparte pe calitatea serviciilor. Conteaza enorm sa poti avea incredere in firma de foraje, ca va lua cele mai bune decizii legate de forajul pe care il va realiza, pe mijloacele ce le va folosi in acest sens. Acestea ar trebuie sa fie raportate la costuri, sa coincida cu ele. Intra pe ecodrillforaje.ro daca esti interesat de lucrari de calitate si costuri rezonabile.