Mai tricoteaza cineva in ziua de azi?

Posted by

Sunt curioasa sa vad daca cineva mai tricoteaza sau mai croseteaza asa cum faceau pe vremuri bunicile noastre. Eu inca mai am tendinta sa mai realizez cate un lucru, ceva, crosetat, doar asa de amuzament si relaxare. Nu cred ca pe aici pe la noi ai sa mai intalnesti domnisoare care sa stie sa faca astfel de lucruri de mana. Poate ca suna putin cam dur, dar cred ca o sa ajungem sa uitam aceste indeletniciri, pe care le aveau bunicii nostri.

Si nu este vorba numai despre cusut, crosetat sau tricotat, mai sunt si altele la fel de complexe si de frumoase, ca si cele enumerate mai devreme. Sau poate ca am devenit eu putin mai nostalgica, pentru ca am reusit dupa mult timp sa mai rascolesc prin cutia de amintiri a bunicii mele.

Acolo am gasit destul de multe lucruri interesante, pe care aparent le uitasem de ceva timp si poate ca ar fi disparut in neant, daca nu m-as fi gandit sa le pastrez si sa le protejez. Poate ca pentru cei din jurul meu acele „vechituri” nu valoreaza prea mult, dar pentru mine acele lucrusoare reprezinta o parte din frumoasa mea copilarie. Mi-e atat de dor de acea perioada!

Oricum ma bucur ca am invatat de la bunica acele lucruri esentiale, de care am nevoie. Si mai mult decat atat ma bucur ca imi pot lucra singura orice esarfa imi doresc. De fapt, recunosc – imi place sa-mi petrec timpul printre materiale, schite de hainute si tot felul de astfel de lucruri. Sper ca in curand sa-mi termin si cele mai noi articole vestimentare, sper inca sa mai am rabdarea necesara pentru ele.