mai 22

Idei de depozitare a bicicletei

Idei de depozitare a bicicletei

Mulți dintre cei care și-ar dori o bicicletă ezită să și-o cumpere deoarece nu dispun de suficient spațiu de depozitare. Fie că locuiești în apartament, la bloc, fie la casă, dar spațiul este limitat, iată câteva idei salvatoare pentru depozitarea bicicletei.

Dacă ai un partener de viață exigent în ceea ce privește designul interior, atunci este posibil ca ideile de mai jos să nu funcționeze. Însă poate reușești să îți pui farmecul înnăscut la bătaie și să ăl/o convingi.

Iată despre ce este vorba:

1. Suport de perete

Pentru iubitorii ciclismului care se confruntă cu problema spațiului de depozitare, acest suport este o adevărată mană cerească. În afară de faptul că îți dă posibilitatea să te folosești de un spațiu care altfel ar rămâne neexploatat, acesta are și un puternic element de decor.

Evident, acest din urmă aspect este valabil pentru cei care își iubesc bicicletele (oricât de ciudat ar suna asta, dar împătimiții știu despre ce vorbesc), dar poate fi puternic dezaprobat de alții.

2. Suport de tavan

Dacă soluția de mai sus este chiar foarte decentă și poate arăta uimitor în orice casă, suportul de tavan este deja în altă ligă. Dacă nu ai un partener de viață care să îți împărtășească stilul de viață și pasiunea pentru biciclete, atunci nu-ți fă speranțe că vei putea beneficia de așa ceva.

Suportul de tavan pentru biciclete este o soluție foarte bună pentru cei care nu dispun deloc de spațiu, nici măcar pe vreun perete. Este ușor de montat și poți agăța bicicleta de el cât ai zice… pinioane.

3. Suport de podea

Acestea sunt utile atunci când dispui totuși de ceva spațiu în hol sau living. Suporturile de podea nu necesită prindere de niciun fel, deci te poți folosi de ele imediat ce le-ai achiziționat. De asemenea, pot fi ușor de mutat, nu e nevoie să găurești pereții sau tavanul (precum în cazurile de mai sus) și poți să îl iei cu tine în vacanță. Ce poate fi mai bun de atăt?

În plus, poate fi mai ușor acceptat de partenerul de viață (sau de părinți) care nu cred că locul bicicletei este în casă. Cu acest sistem însă ar putea să îți dea o șansă.

Cam acestea ar fi principalele soluții de depozitare atunci când ai spațiul limitat. Pot fi folosite în casă (apartament), pe un perete exterior sau chiar în garaj.

Dacă nici una din variantele de mai sus nu se pliază pe nevoile tale, îți mai prezint o soluție: bicicleta pliabilă.

Aceasta este ușor de depozitat (îi poți face, dacă vrei, un dulăpior în hol sau în balcon) în orice fel de spațiu și simplu de transportat atunci când mergi în vacanță.

În plus, poate rezolva problema celor care nu vor să vadă biciclete în casă. Vii de la plimbare, o pliezi, o depozitezi în dulapul special și, gata, ai scăpat de griji.