Divortam! Copilul la cine ramane? Iata de ce ai nevoie de un avocat de divort

Posted by

Se spune ca de la iubire la neintelegeri este un singur pas. Unii ar spune ca pana la ura, desi este greu de crezut ca ajungi sa urasti pe cel sau cea cu care, la un moment dat, ai facut un copil. O parte din tine va fi mereu conectata si inrudita cu acea persoana, desi orgoliile iau adesea locul si in cazul unei separari incepe si lupta pentru suprematie.

De obicei, un minor este la mijloc in disputa adultilor. Se impune stabilirea unui domiciliu, ceea ce pentru multi inseamna cine va avea copilul mai mult in viata sa. Desi clasic se mentioneaza despre cine castiga custodia, in realitate, aceasta procedura nu exclude pe unul dintre parinti din viata minorului. Ci doar se tine cont de interesul suprem, cel al copilului, si se stabilesc termenii de vizita pentru celalalt parinte. Asadar, ambii raman cu drepturi depline privind cresterea si ingrijirea minorului, insa in functie de conditiile de trai, se stabileste daca este vorba despre mama sau tata domiciliul.

Divortam, la cine ramane copilul?

Sunt cazuri in care, in mod ideal, cei doi parteneri se inteleg si ajung la un numitor comun privind anumite situatii. Vezi detalii aici despre cum poti rezolva situatia, in cazul in care tu nu esti in categoria celor care fac exceptie de la regula.

Fie ca este vorba de divort si ulterior si de partaj, de divort si de stabilirea de domiciliu pentru minori, ar fi bine sa consulti un avocat divort Suceava. Te va ajuta si te va indruma despre ce urmeaza in astfel de procese. Desigur, divortul in sine poate fi realizat si amiabil, la notar, dar daca sunt si bunuri de impartit si minori la mijloc, situatia se complica si ar fi bine sa ai sprijin legal.

Cand apelezi la avocat?

  • Daca sunt neintelegeri privind separarea bunurilor.
  • Daca sunt neintelegeri cu privire la separarea in fapt. Divortul poate fi finalizat cu mult timp dupa ce doi parteneri au decis sa nu mai fie impreuna. Pentru ca unul din cei doi pleaca de la domiciliul comun, in anumite circumstante, s-ar putea considera parasire de domiciliu si abandon.
  • Cand cei doi fosti parteneri nu se inteleg asupra finantelor, mai ales legate de cresterea copilului.
  • Cand se doreste stabilirea pe cale legala a unei sume de bani pentru intretinerea minorului sau programul de vizitare si de timp petrecut cu acesta.

De ce am nevoie de avocat? Tine cont si de faptul ca un proces de divort este mai mult decat o separare, este o trauma. Ai nevoie de tot sprijinul posibil, nu doar din punct de vedere legal si juridic. Mai apoi este vorba si despre a cauta toate caile posibile pentru a-ti sustine cauza – daca divortul se pronunta, in instanta, din vina exclusiva a unuia dintre parteneri, pot fi cerute daune, deci esti si bun/a de plata. In plus, pot fi tot felul de situatii – sa initiezi divort desi inca nu esti in tara sau partenerul nu este, sa fii reprezentat in procese.

Cand e cazul de divort, amiabil e mai bine.