Cum ne curatam si ne pregatim gradina pentru intampinarea toamnei?

Posted by

Odata cu instalarea toamnei, noptile devin din ce in mai racoroase iar plantele din gradina noastra nu mai sunt la fel de frumoase si de proaspete cum erau in urma cu 2 saptamani de exemplu. Toamna incepe sa isi lase amprenta incetul cu incetul drept urmare se impune o curatare temeinica a gradinii, specifica sezonului de altfel. Cu alte cuvinte, trebuie sa renuntam la florile de vara si sa ne debarasam de plantele bolnave si de buruieni.

Gradina noastra are nevoie de aceasta curatenie, este primordiala. Acest pas este obligatoriu pentru toti cei care isi doresc un spatiu frumos si roditor in anii urmatori. Iata cateva sfaturi in acest sens. Pentru a realiza aceasta operatiune, avem nevoie de unele produse si ustensile specifice acestei activitati, astfel o putem transforma intr-o adevarata placere. BricoPro vine in intampinarea clientilor cu o gama larga si diversificata de produse pentru casa si gradina, la cele mai bune preturi.

Eliminarea tuturor fructelor putrezite de pe sol. In cazul in care ai in gradina pomi fructiferi mai mult ca sigur exista pe sol numeroase fructe putrezite, cazute din pomi. In mod normal, acestea reprezinta un ingrasamant ideal pentru sol insa, tinand cont de faptul ca temperaturile vor scadea din ce in ce mai tare si pamantul nu va rodi, acestea trebuie eliminate. In plus, trebuie eliminata si patura de frunze cu ajutorul unei maturi sau a unei greble dupa care se va debarasa solul de fructele putrezite. Ideal ar fi ca cel care efectueaza aceste lucrari de curatenie sa poarte manusi deoarece multe din acest fructe sunt moi si riscul de murdarire si patare este crescut. Pe bricopro.ro sunt disponibile pentru gradina diverse articole de bricolaj, cum ar fi drujbe, atat de utilele motocoase si cositoare electrice, numeroase scule electrice pentru realizarea diverselor reparatii.

Indepartarea ramasitelor si plantelor bolnave. Plantele ofilite, uscate, trebuie eliminate din sol. De asemenea, plantele bolnave, chiar daca in mod normal ar trebui sa reziste pe timp de toamna sau iarna, ar trebui indepartate. Asta pentru a evita imbolnavirea intregului sol si a plantelor sanatoase ramase.

Protejarea plantelor ornamentale. Daca in gradina exista lamai sau alte plante mai pretentioase precum ficusii, acestea trebuie protejate de frig. Cea mai buna modalitate este aceea de a le inveli coroana intr-o folie de plastic. In cazul in care acestea sunt dispuse in ghivece, este indicat depozitarea lor pe parcursul iernii in locuri special amenajate, unde temperaturile sa fie mai ridicate. Mai mult, de pe bircopro se pot achizitiona diverse sisteme de stropit, pompe de apa, fertilizatoare si accesorii, astfel incat gradina si plantele sa fie in cele mai bune conditii de-a lungul timpului.

Aplicarea unui strat de mulci pentru mentinerea caldurii solului. Chiar si in sezonul rece, solul ar trebui sa se bucure de o protectie termala minima. Acesta se poate acoperi cu un strat de folie de plastic sau chiar cu fan sau frunze uscate. In cazul frunzelor este adevarat faptul ca stratul trebuie sa fie mai gros pentru o protectie optima insa este o metoda eficienta. Folia speciala pentru mulcire, pe de alta parte, mentine temperatura ridicata. Drept urmare, este o varianta mai buna si mai scumpa totodata. Mai multe detalii gasiti accesand bricopro.ro

Este indicat sa implicati toti membri familiei atunci cand faceti o astfel de curatenie, de multe ori chiar si cei mici este bine sa se obisnuiasca cu activitati in aer liber ce implica statul in natura, protejarea si conservarea mediului inconjurator. In acelasi timp, pregatirea gradinei pentru toata se poate incheia si cu o curatenie a locuintei, astfel incat toamna sa surprinda intreaga familie cu o schimbare pozitiva.