Centrifuga digitala – unde si cum este folosita eficient

Posted by

Pentru a efectua cercetari sau analize calitative, ca intr-un final sa avem un rezultat multumitor si corespunzator, este nevoie de aparate performante si multifunctionale. O centrifuga digitala se intalneste pe masa oricarui laborator, usurand munca si oferind un grad de precizie si incredere mai mare in efectuarea ulterioara a experimentelor sau analizelor.

Nu esti convins de unde sa alegi sau ce sa alegi? Aparatura de laborator gasesti, pe site-ul celor de la Precisa.ro. Te asteapta o gama variata de centrifuge digitale, fiecare cu specificatii si functii diferite.

Ce este o centrifuga si de ce avem nevoie de ea?

O centrifuga digitala este un dispozitiv folosit in laboratoare si are functia de a separa lichidele cu densitati diferite la viteze mari, de a purifica si izola substantele. Centrifugile sunt folosite in cercetare, in domeniul industrial cat si in cel clinic.

Centrifugile au viteze diferite si care pot fi reglate in functie de aplicatie. Ele pot functiona la temperatura camerei sau ca optiune pot utiliza un sistem de refrigerare pentru aplicatii care necesita temperatura scazuta.

Centrifuga digitala dispune de un afisaj digital, ceea ce ajuta la un control minutios al setarilor legate de viteza si timp. Pe langa aceste setari, o centrifuga digitala mai are si setari care programeaza anumite tipuri de probe, adica lucreaza in conformitate cu ce probe sunt introduse. Centrifuga digitala poate sa proceseze un numar mare de volume de probe, indiferent de cantitate. Acest tip de centrifuga poate fi configurata intr-o gama variata de dimensiuni si capacitati, astfel ca poate fi folosita in functie de nevoile specifice ale fiecaruia.

Avantajele centrifugii

Centrifuga are urmatoarele avantaje:

  • Separarea substantelor. Centrifuga ajuta la separarea substantelor eficient si la un nivel ridicat de precizie.
  • Viteza. Centrifuga separa substantele destul de repede, intr-un interval scurt de timp, ceea ce ajuta la un proces de obtinere a rezultatelor mult mai eficient.
  • Controlul. Centrifuga prin setarile pe care le are ofera un control precis asupra vitezei si a temperaturii. Acest lucru duce la separarea substantelor sub forma unor conditii personalizate.
  • Versatilitate. Centrifuga pot fi gasite in magazine in diferite modele, incepand cu unghiul fix diferit, pana la filtrare specifica. Versalitatea ajuta la procesarea unei largi game de probe.
  • O paleta larga de aplicatii. Centrifuga poate fi intalnita in diverse domenii, in biologie, chimie, medicina si altele.

Intretinerea centrifugei

Orice centrifuga, chiar si cea digitala, are nevoie de intretinere minimala pentru a functiona bine si corect. Se recomanda lubrifierea regulata a centrifugii si curatarea tuturor componentelor care sunt filetate. Se va curata cu solutii neutre, adica alcool sau alti dezinfectanti pe baza de alcool. Se va folosi o carpa moale pentru accesorii si rotoare. Se recomanda curatarea zilnica a interiorului, a camerei rotorului si a componentelor electrice, ca de exemplu ecranele tactile. Se recomanda si calibrarea regulata pentru buna functionare a centrifugii.

Pentru mai multe detalii si o eventuala comanda, consulta site-ul Precisa.ro.

Contact:

office@precisa.ro

0731 333 834