4 aspecte care sa te ajute sa alegi usile de interior

Posted by

Atunci cand intri intr-un magazin de usi te lasi atras/a in primul rand de finetea modelului si de culoare. Este in mod cert impactul pe care acestea il au asupra oricui. Impresioneaza si prin detalii, asadar producatorii stiu foarte bine cum sa ne ia ochii. Totusi atunci cand vine montata in casa ta, pare ca nu mai este acelasi efect ca atunci cand trona in magazinul de prezentare.

Desi sunt atat de multe aspecte care determina ce tip de usa este potrivita in casa ta, iata 4 criterii pe care sa le adaugi pe lista, relevante pentru oricine:

#1 efectul de izolare fonica

Atunci cand inchizi o usa este de preferat ca aceasta sa aiba si rol de izolare fonica. Altfel spus, sa nu se auda dintr-o incapere in alta sunete. Este intimitatea de care avem nevoie cu totii si in mod special cand imparti casa de locuit si cu alte persoane. La specialdoors.ro tipurile de usi disponibile indeplinesc cu succes acest criteriu.

#2 culoarea

Ca regula general valabila, o usa de interior alba, cu finisaj lucios va fi potrivita intr-o locuinta amenajata modern. O usa de culoarea nucului va fi recomandata intr-o casa clasica.

In principiu conteaza si asocierea intre usa si tipul de parchet. Dar nu este neaparat ca cele doua sa se asorteze perfect sau sa contrasteze, ideal este sa fie totusi un echilibru.

#3 tipul de incapere

Pentru spatii mici riscul de a crea impresia de aglomerare este destul de mare. Adesea recomandarea specilistilor este de a opta pentru usi de interior ce au insertii din sticla. Acestea creeaza un artificiu benefic si anume lasa lumina naturala sa patrunda in interior si creeaza impresia de spatiu mai mare, mai luminos.

De asemenea, la usile de interior pentru baie si bucatarie in mod special trebuie avut in vedere faptul ca in astfel de spatii exista un grad mai mare de umiditate, condens – de la dus, gatit etc. In acest sens in alegerea usilor de interior va conta si astfel de detalii, privind rezistenta usilor.

#4 materiale

Oricine cauta calitate si totul la un pret accesibil. Asadar acestea au fost un motiv puternic pentru care popularitatea usilor din MDP a crescut considerabil. Acestea se regasesc in catalogul de oferte de la Special Doors intr-o mare varietate de dimensiuni, culori si finisaje.

Pentru ca exista atat de multe variante, dintre cele mai atractive daca este sa ne orientam dupa ceea ce Special Doors prezinta, consulta un specialist. Consilierea profesionala va face diferenta si te va ajuta sa restrangi lista de optiuni in functie de interesele tale, functionale si estetice.