Un ghid practic pentru prima mutare in apartament

Posted by

Decizia de a te muta apare in viata ta mai devreme sau mai tarziu. Este clipa in care sentimente de bucurie, dar in acelasi timp si de agitatie te cuprind, cand incepi sa te stresezi cu privire la fiecare aspect ce tine de aceasta decizie. Sunt numeroase aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, cu atat mai mult in conditiile in care vrei un spatiu care sa iti ofere confortul optim.

Pentru ca este vorba despre prima si, cine stie, poate ultima locuinta a ta, este important sa faci cele mai inspirate alegeri cu privire la zona in care te muti, la tipul imobilului, dotarile acestuia etc.

Acomodeaza-te cu ideea mutarii

Indiferent ca esti inca in primii ani de cand lucrezi sau deja de mult esti pe cont propriu, faptul ca in sfarsit te muti in aparatamentul sau garsoniera proprie poate fi coplesitor. Sa constientizezi cu adevarat ca te muti nu e tocmai floare la ureche, mai ales ca trebuie sa concepi si un plan de actiune in acest sens.

Presupunand ca deja ai trecut prin toate etapele specifice dinaintea achizitionarii unui spatiu propriu, adica ai locuit si cu parintii si ai stat si in chirie, pasul pe care il faci este ceva nou pentru tine. Ia in considerare toate variabilele pe care le implica procesul de achizitionare a unei locuinte –  de la cautarea celor mai bune oferte, fie in ziare, fie in mediul online pe site-uri de specialitate ca www.avantgarden3.ro, si pana la zonele cele mai respectate din oras.

Mutarea nu este tocmai simpla – trebuie sa stii ca acolo unde vei sta vei beneficia de conditii potrivite de confort, nu vei avea probleme cu instalatiile, cu izolatia si cu celelalte elemente ce constituie in fapt un apartament. De asemenea, si accesibilitatea pe care o vei avea cu privire la transport, la locul de munca, cladiri si institutii de interes in oras conteaza si poate fi un factor care iti influenteaza decizia finala cu privire la achizitia pe care urmeaza sa o faci.

Trebuie sa fii sigur ca merita efortul pe care il depui, dar si ca vei fi in masura sa iti depasesti fricile astfel ca noul capitol pe care il vei incepe sa se demareze cum iti doresti. Ia in calcul orice aspect care ar putea deveni un impediment mai tarziu in dobandirea unui nivel optim de confort pentru tine. Este locul in care te vei stabili, deci trebuie sa fii sigur ca nu iti lipseste nimic din necesar.

Care este pretul pe care il ai de platit? In general exista o medie pe metru patrat util, specifica orasului in care vrei sa te muti. Desigur, pot exista mici variatii, in functie de dezvoltatorul sau agentia de la care urmeaza sa faci achizitia.

Datoria ta de client este sa te asiguri ca beneficiezi de corectitudine si ca pretul pe care trebuie sa il achiti nu este supraestimat. De preferat este sa te orientezi dupa oferte ca cele propuse pe avantgarden3.ro pentru a sti sigur ca ai parte de un raport pret – calitate excelent. Acceseaza pagina mentionata si descoperi oferte deosebite atat pentru achizitionarea unei garsoniere, cat si pentru apartamente de 2, 3 camere, studiouri.