Stirile care nu ma ingrijoreaza

Posted by

Am visat demult sa ajungem in Dallas si sa petrecem cel putin o saptamana aici, dar cel mai mult sa ne revedem prietenii plecati de zeci de ani din tara. Am tinut legatura prin internet, dar nu este totuna. Tanjim dupa fuziunea aceea sufleteasca de pe vremea cand ei erau in tara si ne beam cafeaua si faceam planuri impreuna! Ieseam in parc cu copiii, le cumparam aceleasi lucruri, au crescut impreuna.

Si-au implinit visul american, dar le este dor de tot ceea ce este romanesc. Ei doresc sa le umplem casa cu graiul stramosesc, in timp ce noi ascultam stiri in engleza americana, sa ne deprindem sa comunicam in acesta limba.

”Intr-o parcare supraetajata din Dallas s-au prabusit structurile din betonsi zeci de masini au fost avariate fiindca multe dintre cele aflate la etajul superior au cazut peste cele de la etajul inferior. Noroc ca nu se afla niciun sofer in masina.”

Discutam aprins despre cei pagubiti, care stau la sute de kilometri de oras si acum trebuie sa ia un mijloc de transport in comun, desi aveau alte planuri.
Numai noi nu ne ingrijoram fiindca masina noastra este la loc sigur in parcare aeroport Otopeni.

Vazand ce se intampla pe glob, in cele mai dezvoltate state ale lumii, parcarea de langa aeroport, unde ne-am lasat masina ni se pare cel mai sigur loc. Iata prin ce ea este mai sigura decat o parcare americana:

1. Este ingradita, iar accesul la masina trece prin trei filtre vigilente: bariera automatizata, camerele de luat vederi si agentii de paza.

2. Nu este supraetajata si nu exista riscul sa se prabuseasca, iar masinile de la etajul superior sa se prabuseasca peste cele de la etaje mai joase.

3. Nu pot fi lovite, nici blocate, cum se intampla in parcarile de la malluri. Masina lasata neglijent in anumite locuri poate fi blocata de alti soferi sau ridicata cu platforma, aici nu se intampla asta.

4. In parcarea de langa aeroportul Otopeni, tapiteriile autoturismului pot fi curatate contra cost, deci starea masinii poate fi imbunatatita.

5. Parcarea se afla la loc sigur si nu se afla nicio apa in apropiere, astfel ca nu exista riscul sa fie luata de apele mari si avariata de ele in cazul unor inundatii.
Asa, stirile despre parcarea din Dallas nu ne-au speriat deloc, fiindca masina noastra era lasata la loc sigur. Este ca si cum ne-am fi pus valorile intr-un seif, iar cheia a ramas la o persoana de incredere si putem oricand sa intram in posesia lor. Acolo, in departare, eram recunoscatori fata de cei care au gandit atat de bine parcarea, incat masina era pazita ca un obiectiv important.

Oriunde am pleca in lume, exista un sigur loc de parcare de care suntem siguri, Airoport-parking.ro, desi tarifele nu sunt mari deloc.

Ma gandesc cate cheltuieli au furnizorii de servicii cu acest loc de parcare, dar sunt onesti si acestea nu se regasesc in pret. Nu este deloc scump sa achiti 308 lei pentru parcarea masinii intr-un loc sigur timp de 30 de zile.

Stirile despre parcari nu ne deprima, fiindca Aeroport-parking a dat tuturor clientilor masinile intacte inapoi.