În forma sa cea mai simplă, inelul de nuntă proclamă lumii că purtătorul se află într-o relație dedicată, sacră cu partenerul. Cea mai populară lună pentru angajamente este luna de festivități – decembrie. Există ceva despre natura de sărbătoare a lunii care îl face atât de primitoare – un festival important, un an nou la colț și promisiunea unui viitor mai bun. Dragostea este în aer, nu doar în Ziua Îndrăgostiților. Angajamentele duc la nunti, iar istoria inelului de nunta este fascinanta.
Este un obicei vechi – a început în Egipt și Roma, acum o mie de ani, schimbul de inele de nuntă Ilinca este un obicei care a trecut testul timpului. Nu doar schimbul, ci și desenele alese revin în vechime. Din aurul vechi folosit trecut de la o generație la alta, inelele de nuntă au devenit parte integrantă a ceremoniei. Deși obiceiul ambilor membri ai cuplului este relativ nou. Este o tradiție anglo-saxonă care a continuat. Mai devreme, doar mireasa purta verigheta. Apoi, în timpul celui de-al doilea război mondial, mai mulți bărbați au început să o poarte, să-și amintească de soțiile lor care ii asteptau acasă. Acum, tot mai multe cupluri aleg să acelasi model de verighete – au o valoare estetică și sentimentală.
Este mai mult decât o bijuterie – indiferent dacă vă place o bandă simplă, de aur simplu, fără ornamente, sau o bandă largă de platină, cu o piatră imensă încorporată în ea, inelul de nunta este mai mult decât un contract. Deci, nu este doar simbolic; are un import semnificativ. Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii preferă un metal prețios și de lungă durată pentru a-și face inelul de nuntă – în majoritate aur, dar și platină. În afară de acestea, aurul de trandafir devine rapid o alegere populară. Aproximativ 17 tone de aur sunt vândute în fiecare an pentru inele de nuntă numai în Statele Unite. Aceasta este o schimbare de la cânepa și fierul obișnuit, care a fost tradiția anterioară.
Semnificația degetului – în mod tradițional, inelul de nuntă este purtat pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi. Unii oameni îl poartă și pe mâna dreaptă. Dar degetul al patrulea al mâinii este deosebit de important pentru inelul de nuntă. Acest lucru se datorează faptului că credința a fost că acest deget particular conținea o venă care se conectează direct la inimă. În fapt, asigurarea faptului că purtătorul și dătătorul au fost profund conectati. Nu există dovezi medicale care să susțină acest lucru, dar sentimentalitatea povestii înseamnă că este una care este durabilă. De fapt, vena se numește vena amoris sau vena iubirii. Nu toate țările respectă norma – în India, Rusia și Germania, printre alte țări inelul de nuntă este purtat pe mâna dreaptă. Canada, Franța, Anglia și Statele Unite ale Americii îl poartă pe mâna stângă.