O analiza pertinenta

Posted by

Sedinta de lucru, iar pe ordinea de zi sunt doua puncte importante: analiza raportului pret iso 14001 beneficii si extinderea colaborarii cu firma Certificareiso.ro.

Pretul nu vi-l pot comunica fiindca difera de la o firma la alta, de la un domeniu la altul si este comunicat unitatii care il solicita. Tot ceea ce va pot spune este insa ca noi am prins reducere de pret de 50% la acesta certificare si beneficiile pe care le-am obtinut de pe urma ai au acoperit cu mult investitia.

Sa te ajute cineva sa aplici cultura calitatii in unitatea in care iti desfasori activitatea reprezinta cel mai valoros lucru. Totul a inceput cand compania noastra care se ocupa cu fabricarea cosmeticelor hoteliere si a detergentilor a dorit sa colaboreze cu un lant hotelier cunoscut in lumea intreaga, dar contractul a picat din cauza lipsei certificarilor. Ni s-a dat un termen si am fixat data revenirii la masa tratativelor si ni s-a parut ca ultimatumul acesta suna a somare: somarea celui mic de catre cel mare, sa ii arate cine conduce de fapt.

Cu toate acestea am inceput demersurile, dar mai intai ne-am informat la ce folosesc aceste certificari.

Ele sunt concepute pe sectoare sau segmente de activitate si gireaza pentru cel care le poseda, in fata tuturor ca:

-produsele si serviciile oferite de angajatii firmei sau companiei respective sunt la standarde internationale. Certificarile sunt dovada graitoate a faptului ca si in Romania se fac produse competitive cu cele din lumea intreaga.

-salariatii lucreaza intr-un mediu placut si sigur, nu sunt exploatati pana la epuizare si dispun de echipamente de protectie.

-se are in vedere permanent reducerea cheltuielilor, reducerea risipei si a consumului de resurse

-se intreprind demersuri serioase pentru reducerea poluarii mediului.

La asta ne ajutase certificarea iso 14001 si facand bilantul investitiei si al profitului, beneficiul era de 500 de ori mai mare decat costul certificarii.Totul mergea ca pe roate de la vizita de verificare a profesionistilor care se ocupa de emiterea certificarilor si la intocmirea planurilor de actiune inainte.

Toti membrii consiliului de conducere am apreciat economiile realizate, cresterea productivitatii, inmultirea contractelor de la obtinerea certificarilor, numele bun pe care il aveam printre firmele de profil. Certificarea ne-a propulsat pe locul 5 de pe locul 10 al celor mai buni fabricanti si furnizori de cosmetice hoteliere din Romania.

Cand s-a trecut la votarea extinderii colaborarii cu firma Certificareiso.ro nimeni nu a fost impotriva. Am stabilit sa obtinem certificarile pe rand avand astfel certitudinea ca in fiecare sector cultura calitatii va aduce roade insutite. Analizand situatia la nivel international se pare ca am facut alegerea ideala fiindca pe viitor certificarile iso vor fi cartile de vizita ale tuturor si se va trece si la traducerea lor in limbi de circulatie internationala.

Nu oricine poate sa primeasca aceste dovezi ale calitatii cultivate ca stare de normalitate intr-o intreprindere, ci numai cei care indeplinesc criteriile si care accepta sa faca toate schimbarile necesare sa merite certificarile.

Sedinta s-a terminat cu succes si la sfarsit am baut o cupa de sampanie in cinstea realizarilor noastre si a colaborarii cu Certificareiso.ro.