Ne epilam sau nu acasa? Sfaturi utile in epilarea cu ceara

Posted by

Orice doamna care se respecta a trecut cel putin o data prin aceast proces in lupta cu firele de par de pe picioare si stie ca epilarea folosind ceara da printre cele mai bune rezultate. Este o metoda pe care o puteti practica atat acasa cat si in cadrul saloanelor de cosmetica si infrumusetare. Bineinteles epilarea cu ceara acasa are si avantaje si dezavantaje dar despre ele o sa va povestesc mai jos.

Folosim ceara de epilat acasa sau la salon?

Daca te-ai decis sa cumperi sa apelezi la ceara de epilare acasa atunci nu ai facut deloc rau pentru ca vei avea anumie avantaje printre care mentionam in primul rand pretul platit pentru un astfel de serviciu (fiin mult mai ieftin). Un alt avantaj semificativ este dat de timpul castigat, epilarea fiind facuta la orice ora fara sa fie nevoie sa mai consumi timp pana la salonul de infrumusetare sau stim cu toate ca de cele mai multe ori si acolo exista timpi de asteptare chiar daca ai facut o programare in prealabil.

Un alt avantaj este faptul ca tot acest proces se petrece in intimitatea casei tale, desi si stresul suplimentar cauzat de un mediu mai putin confortabil este inlaturat. Un alt avantaj este legat si de igiena din interiorul casei tale, pentru ca desi multe saloane sunt extraordinar de curate nu se stie pana la urma niciodata ce se poate intampla, mai ales cand exista bacterii care sunt foarte greu sau aproape imposibil de eliminat.

Bineinteles ca daca ar exista numai avantaje acasa nu ar mai exista servicii de epilare cu ceara la salon, dar exista si cateva mici dezavantaje demne de luat in seama. In primul rand trebuie sa dai dovada de putina vointa pentru a invata de la cosmeticienele care te-au epilat pana acum cam care sunt procedurile si ce trebuie facut. Vei vedea ca nu e deloc coplicat doar ca trebie sa fi deschisa in a invata corect procedurile. De multe ori sunt expuse si pe cutie dar intodeauna e binevenita si putina practica.

Acum sa trecem sa discutam putin si despre avantajele oferite de un salon de infrumusetare. Si primul avantaj care imi vine in minte este faptul ca la salon nu trebuie sa-ti bati capul cu nimic, te programezi, te duci, te epilezi si ai scapat de parul nedorit. Rapid, sigur si eficient. Nu trebuie sa iti bati capul cu ce marca de ceara este mai buna, cum se aplica, care este potrivita pentru tine, ce unelte ai nevoie pentru a o intinde sau prepara, etc. Intodeauna apelul la un profesionist este indicat dar daca esti genul de femeie care vrea sa faca lucurile singura atunci probabil ca este indicat sa incercati epilarea acasa.

In concluzie:

Fiecare femeie stie cel mai bine ce vrea, care este timpul pe care il are la dispozitie si daca este dispusa sa invete procedurile pentru a se epila acasa sau prefera intotdeauna beneficiile oferite de un salon. Nu exista un raspuns la intrearea din titlu, pentru ca suntem diferite si in functie de nevoile noastre putem alege una sau alta dintre solutii. Personal eu aleg de cele mai multe ori sa ma epilez acasa dar din cand in cand merit si cate un rasfat si merg la salon. La salonul pe care il vizitez eu, este intodeauna curat, am incredere in persoana care se ocupa de mine si ma simt relaxata si rasfatata chiar daca serviciul respectiv este ceva mai scump.