May 30

Inselatorie realizata de Uber

Inselatorie realizata de Uber

Nu stiu cum va descurcati voi in momentul in care aveti prea multe cumparaturi si bagaje, dar eu sunt tentata de cele mai multe ori sa apelez la serviciile de taximetrie. Stiu ca multe dintre voi se gandesc ca isi pot utiliza propriul transport, insa atunci cand nu ai masina in apropiere, taxiul este cel mai util. Fie ca ne convine acest lucru sau nu este foarte posibil ca in momentele in care avem nevoie de ajutor, involuntar sa apelam la serviciile unei firme de taxi. Iar cu privire la firmele de taxi ar trebui sa stiti ca lucrurile sunt putin complicate in acest sector.

Si anume exista un conflict ce treneaza de ceva timp, iar acest conflict este legat de faptul ca unele firme de taxi se sustrag de la plata impozitelor si a taxelor catre statul roman. Si oricat de complicat ar parea acest aspect trebuie  sa cititi urmatorul articol si sa  vedeti informatiile de pe aceasta pagina de facebook pentru a intelege mai bine ceea ce se intampla. Mai bine spus sunt firme de genul Taxify, Uber  si altele care nu platesc impozite sub pretextul ca folosesc un sistem modern de transport persoane, cu atat mai mult cu cat spun ca au in dotare aplicatii noi care sa dezvolte societatea  romaneasca in acest sens.

Si poate ca lucrurile nu ar fi atat de grave, daca in cele din urma astfel de firme si-ar plati corespunzator taxele si impozitele. Conform datelor aduse in prim plan de catre cei de la Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) cei care nu platesc impozite la stat aduc in bugetul statului o suma aproximativa cu 4% din PIB-ul anual al tarii.

Cu alte cuvinte pagubele sunt destul de mari, iar autoritatile par sa nu le vada, mai ales ca putem observa si noi faptul ca nimeni nu ia nici o decizie si o hotarare cu privire la acest conflict. Dar cred ca un tribut la toate aceste lucruri le putem avea si noi cei care ne folosim de serviciile de taximetrie a unor firme. Iar daca fiecare dintre noi ar aprecia acest fapt – si anume sa aleaga numai acele sevicii oferite de catre firmele care au respect si isi platesc impozitele ar fi ideal. Ba mai mult decat atat nu putem uita nici de faptul ca firmele care nu sunt intocmai legale duc o campanie de denigrare impotriva acelor firme oneste care nu sfideaza legea si nici nu triseaza bugetul statului.

Cred ca ar trebui sa va ganditi la toate aceste aspecte atunci cand vreti sa apelati la serviciile de taximetrie si ba mai mult decat atat ar fi mult mai bine daca ati vedea ca acest tip de inselatorie nu doar bugetul statului afecteaza, ci si bugetele contribuabililor de rand, iar lucrul acesta nu este deloc placut. Sunt curioasa cam cate dintre voi se gandesc la astfel de lucruri inainte sa beneficieze de anumite servicii de taximetrie?